2024 Tentoonstelling miniatuurbouw roerstaafjes Reuver

Category:
Description:


Tentoonstelling miniatuurbouw roerstaafjes in bibliotheek in Reuver

Swalmense knutselaar bouwt alles van houten roerstaafjes

Loek Bisschops (79) is een grootgebruiker van houten roerstaafjes. Voor zijn hobby miniatuurbouw heeft hij er duizenden nodig. Zijn creaties zijn voor iedereen te zien in de bibliotheek in Reuver.

"Normaal staat het hele huis vol maar door de tentoonstelling in Reuver is er wat meer plek gekomen", vertelt Loek Bisschops uit Swalmen. Van houten roerstaafjes bouwt hij al veertig jaar kerken, kapellen en andere bijzondere gebouwen na op schaal.

Snoeischaar
Met een vaste hand, snoeischaar en timmermansoog gaat Bisschops aan de slag. Houten ijsstokjes gebruikt hij liever niet meer. "Die zijn te groot." De oud-metaalwerker, loodgieter en schoolconciërge vindt behalve plezier ook rust in zijn hobby. "Soms lukt iets niet en dan slaap ik er een nachtje over. Gefrustreerd word ik nooit van dit werk."

Inspiratie
Samen met zijn vrouw Tiny trekt hij er geregeld op uit voor wandelpartijen in binnen-en buitenland. Daar doet hij dan ook inspiratie op. Het volgende project waar Bisschops zich aan waagt is het nabootsen van een kerkje in de Portugese kustplaats Armação de Pera. "Ik heb er veel foto's van gemaakt. Het wordt nog een hele klus maar we zien wel hoe ver we komen."

Workshops
Een vitrinekast in de bibliotheek van Reuver staat vol met zijn schaalmodellen. De kunst van knutselen met houten roerstokjes gaat Loek Bisschops binnenkort ook overdragen aan anderen. De creatieve Swalmenaar geeft een workshop aan iedereen die geïnteresseerd is. "Mensen moeten wel een eigen snoeischaar meenemen want ik heb er maar één." Voor het basismateriaal wordt gezorgd. De plaatselijke Bakker Bart in Reuver stelt 10.000 roerstokjes b

17 April 2024 (Bron: L1 Nieuws)


Tags: #Tentoonstelling, #Reuver, #Hobby, #Bibliotheek, #Swalmen,