2024 Negen koninklijke onderscheidingen in gemeente

Category:
Description:


Negen koninklijke onderscheidingen in Beesel bij lintjesregen

Negen personen in de gemeente Beesel ontvingen vrijdag een lintje en zijn daarmee onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Bob Vostermans heeft de onderscheidingen namens de koning opgespeld.

Deze mensen zijn in de gemeente Beesel onderscheiden:

Mia Emans-Janssen
De 79-jarige Emans-Janssen zet zich al meer dan 37 jaar in voor het Rode Kruis. Dat deed ze in verschillende functies. Ook voer ze 17 jaar mee op de Henri Dunant, waar zieke mensen begeleid werden op een vakantie. Daarnaast is ze al 11 jaar vrijwilliger bij dagbesteding Spick in Beesel. 

Huub Selen
Huub Selen van 72 jaar is na zijn pensioen als kartrekker van de werkgroep voor de verbouwing van ‘t Anker. Dat deed hij voor zowel Jong Nederland als het creëren van een ontmoetingsplek voor mensen van Offenbeek. Seelen is ook onderdeel van de cliëntenraad van het VieCuri Medisch Centrum. Inmiddels als voorzitter, maar daarvoor als lid. Ook heeft hij zich ingezet voor V.V. De Windjbuujels. 

Jeu Theunissen
Als bestuurslid van de WAO-WIA belangengroep deelt Jeu Theunissen zijn ervaringen en draagt hij bij aan de zorg voor de organisatie. De 70-jarige is een handige man en gebruikt zijn vaardigheden voor het Repair Café. Daar repareert hij zelf, maar inspireert hij anderen ook om zelf te repareren. Als laatste is Theunissen 40 jaar actief lid van de Duivensportvereniging Reuver.

Jos Wolters
Al 40 jaar maakt Jos Wolters deel uit van het bestuur van Hengelsportvereniging de Forel, dat doet de 70-jarige Jos Wolters. Hier houdt hij de ledenadministratie bij en organiseert hij wedstrijden. Bij stichting Burgerbos was hij ook 8 jaar bestuurslid. Mede dankzij zijn inspanningen is er in Reuver een mooie plek om overleden dierbaren te herinneren.

Gerrit Hillen
Gerrit Hillen uit Reuver was jarenlang actief als bestuurslid bij de Oldtimer en Classic Car Club Heel. Naast de bestuurstaken is hij bezig met de muziek. Ook is hij sinds 2022 deel van de taxatie-commissie. En zijn liefde voor oldtimers is groot, want in 2009 is hij bestuurslid van de Oldtimervereniging de Oetloatklep. Ook is Gerrit programmamaker bij Omroep P&M en presenteert hij Juxebox Time. Een programma dat tijdens corona tijd voor veel mensen een steun in de rug was.

Annie van der Velden
Annie vaan der Velden heeft zich twaalf jaar ingezet als fractievertegenwoordiger voor de PvdA. “Ze was altijd goed voorbereid en positief kritisch over zaken die haar aan het hart lagen, zoals het groen in de gemeente, kunst en cultuur en intermenselijke contacten”, zo sprak de burgemeester uit.. Dat is ook terug te zien in haar dagelijkse vrijwillige inzet voor het Burgerbos, Kunstkring Artimosa, Zorgboerderij De Huijberg en Taalpunt.

Riet Hoogeveen-de Wit
Mevrouw Hoogeveen-de Wit is dit jaar al 25 jaar actief als vrijwilliger voor de Welfare. Zo verzorgt ze iedere donderdagmiddag voor handwerken en spellen. Tijdens de feestdagen zorgt ze ook voor een leuke attentie voor de deelnemers. In 2019 richtte Hoogeveen-de Wit zelf Stichting Welfare Beesel/Reuver/Offenbeek op. Daar is ze momenteel nog druk mee bezig.

Toon van den Heurik-Pansters
60 jaar is ze al lid van het gemengd koor in Beesel. Toon van den Heurik-Pansters weet daardoor veel over de historie van het koor. Daarnaast steekt ze veel tijd in het organiseren van activiteiten voor de vereniging. Ze draagt daar haar steentje bij aan de kledingcommissie, de lief-en leedcommissie en het bakken van wafels tijdens de jaarlijkse kunstmarkt. Daarnaast is ze actief voor CV de Drake en VV Bieslo.

Jos Boon
De 71-jarige Jos Boon is al vanaf 2001 lid van het Reuvers mannenkoor en is in 2004 actief tot vicevoorzitter. Ondanks dat hij in 2020 een stapje terug moest doen, vanwege zijn gezondheid, ging Boon door met zijn inzet. Hij blijft de drijvende veer achter de Bliksemloterij, een belangrijke inkomstenbron voor het koor. Van 1981 tot 2019 is Beeselnaar actief geweest voor de TWC in Reuver. Ook heeft Boon zich ingezet voor de doelgroep die een sociale huurwoning nodig had.

26 april 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Lintjesregen, #Onderscheiding, #Beesel, #Reuver,