2024 Renners brengen Bevrijdingsvuur naar Reuver

Category:
Description:


Renners brengen Bevrijdingsvuur naar Reuver

Een fanatieke groep hardlopers van De Grensrunners uit Reuver hebben op 5 mei het Bevrijdingsvuur naar de gemeente Beesel gebracht. Vanuit Wageningen legden de renners een tocht van meer dan 120 kilometer af om het Bevrijdingsvuur naar het oude gemeentehuis in Reuver te brengen.

Symbolisch voor vrijheid
Burgemeester Bob Vostermans en wethouder Anouk Huijs renden ook met de groep mee. In Reuver werden zij onder luid applaus ontvangen. Gekleed in zijn hardloopoutfit sprak de burgemeester de enthousiaste menigte toe. “De reis die we vannacht zijn begonnen, hebben we in 25 etappes afgelegd. Als groep zijn we naar elkaar toe gegroeid. Allemaal omdat we graag dit vuur wat symbolisch staat voor vrijheid, graag in onze mooie gemeente met jullie allen willen delen.

Vuur ontstoken
Na de toespraak van burgemeester Vostermans werd het Bevrijdingsvuur ontstoken. Toen het Bevrijdingsvuur eenmaal brandde en de renners een welverdiend applaus in ontvangst hadden genomen, was er een muzikale afsluiting. Daarna was het voor zowel de lopers als het gemeentebestuur tijd om te ontspannen.

5 Mei 2018 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Bevrijdingsdag, #Oorlog, #Beesel, #Reuver,