2024 Windjse Windjbuujel voor Wiel Verlinden

Category:
Description:


Windjse Windjbuujel’ uitgereikt aan Wiel Verlinden

Wiel Verlinden heeft zondag de ‘Windjse Windjbuujel’ in ontvangst genomen. Deze onderscheiding van VV de Windjbuujels uit Reuver wordt op onregelmatige momenten uitgereikt aan inwoners, instellingen of verenigingen die zich inzetten voor de Reuverse gemeenschap of culturele sector.

Verdiensten
Verlinden was onder meer bestuurslid van Jong Nederland en voorzitter van gemeenschapshuis ’t Anker. Ook was hij lid van de clubgroep Jeugdraad van Offenbeek en zette hij zich in voor het Kernoverleg, de Wensbus en andere organisaties. In 2005 was Verlinden adjudant van prins Koen I en in 1992 maakte hij onderdeel uit van het Boerenbruidspaar.

Vermomming
Voorzitter van VV de Windjbuujels, Roy Linssen, reikte de ‘Windjse Windjbuujel’ aan Verlinden uit. Daar gingen verschillende toespraken en een heuse vermomming aan vooraf. De nodige dosis humor is bij de vastelaovesvereniging immers nooit ver weg. Vervolgens kreeg de hoofdrolspeler in kwestie zelf het woord. Daarbij stipte hij eerst zijn partner Annemie en zijn kinderen aan.

Humor
Het grootste gedeelte van mijn vrijwilligerswerk heeft Annemie mede mogelijk gemaakt door mij altijd te laten gaan”, zo begon Verlinden zijn toespraak, waarna er wederom een grap klonk. “Je moest haar en de kinderen niet vragen om er ook bij te komen, want dan werd het niets. Tachtig verenigingen en nergens bijgebleven. Dat heb ik goedgemaakt door wat langer te blijven”, dolde de gevierde man, die met zijn opmerkingen de lachers op zijn hand kreeg.

Windjse Windjbuujelhajers
De winnaars van de ‘Windjse Windjbuujel’ worden binnen de vereniging ‘Windjse Windjbuujelhajers’ genoemd. Frits Cremers was in 1980 de eerste. Wiel Verlinden volgt nu Hans Boonen op, die de onderscheiding in 2021 ontving. In totaal staan er sinds 1980 veertien ‘Windjse Windjbuujelhajers’ genoteerd.WIEL VERLINDEN TROTS ALS EEN PAUW

In de laatste liedjesaovend van Vastelaovesvereiniging de Windjbuujels werd Wiel Verlinden verrast met zijn uitverkiezing tot Windjse Windjbuujel, de hoogste onderscheiding die je binnen deze vereniging te eer kan vallen. Afgelopen zondag was het zover dat de bijbehorende versierelen werden overhandigd tijdens een formeel gedeelte, waarin voorzitter Roy Linssen in een mooi opgebouwde toespraak de laureaat in het zonnetje zette. Verzameld met gezin, familie, vrienden en genodigden werden Wiel en zijn vrouw Annemie ook nog verrast met toespraken namens Jong Nederland, Stichting het Anker, de Manusfemilie maar bovenal van zijn dochter Marja.

Na het officiële gedeelte barstte de receptie los, want de rij met handenschudders was bijna onophoudelijk. Hierbij ook enkele serenades van de joekskapellen Keisjlech, Zuuver Zat en natuurlijk de Manuskapel. Uiteraard waren de Windjbuujels met in hun midden Prins Tom II ook aanwezig. Temeer bleek dat de commissie met deze uitverkiezing in de roos had geschoten.

Wiel voelde zich nadien trots als een pauw en wist te melden dat die op maandagochtend alweer aan het poetsen was in het ‘Jeughoes’. Colbert uit en stofjas aan, Wiel ten voeten uit.

Nogmaals proficiat met je nieuwe titel: Windjse Windjbuujelhajer.

Kemissie Windjse Windjbuujel

28 April 2024 (Uitzending Peel & Maas/PuikLokaal)


Tags: #Onderscheiding, #Reuver, #De Windjbuujels,#Carnaval,