2024 Avond4Daagse in Beesel zonnig gestart

Category:
Description:


Avond4Daagse in Beesel zonnig gestart

Mensen uit de omgeving van Beesel trekken deze dagen de wandelschoenen in grote getalen aan. Zo’n 300 lopers zijn onder prima omstandigheden begonnen aan de 29e editie van de Avond4Daagse. Ze wandelen 6 of 12 kilometer door de natuurrijke omgeving van Beesel, Reuver en Swalmen.

Traditie
Terwijl de laatste deelnemers vertrekken, arriveren de eerste wandelaars al weer bij Sport- en spelcentrum de Solberg. Dat is de begin- en eindlocatie van de Beeselse Avond4Daagse. De meesten doen mee om in beweging te blijven, maar het hoort vooral gezellig te zijn. Gezinnen, vriendengroepen, eenlingen en duo’s; iedereen kan meedoen.

Dat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan meewandelen, bewijzen twee deelnemers die de rest van hun groep al na zo’n anderhalve kilometer achter zich hebben gelaten. “Wij lopen iets te vlot, denk ik”, lacht een van hen. Enkele meters verderop loopt een vader met zijn zoon. Voor hen is de Avond4Daagse een familietraditie. “Vanaf dat hij klein was in de rugzak”, zegt vader terwijl hij naar zijn zoon wijst. “Zijn twee zusjes en mijn vrouw konden helaas niet.

Snoepjes
In totaal zijn er acht verschillende routes. “Een route gaat via de dijken langs de Maas. Via Rijkel kom je dan weer terug”, legt Har Hensen van de organisatie uit. “De andere routes gaan via de Bakheide, zoals we dat hier noemen. Sommige routes van 12 kilometer gaan richting Swalmen of Reuver”, vervolgt hij.

Ook de PSW-groep uit Reuver wandelt mee. “Elke dinsdag gaan we wandelen. Nu komen we speciaal naar Beesel om de vierdaagse mee te wandelen”, zegt een begeleider. “Voor één dag!”, voegt iemand daar snel aan toe. Onderweg valt er genoeg te zien, maar een van de jongere deelnemers van de Avond4Daagse zocht haar vreugde vooral in een andere hoek. “De snoepjes vond ik het leukst!”

Loterij
Elke deelnemer die de Avond4Daagse uitloopt, krijgt vrijdag een medaille en een sticker. “Vooral de kinderen zijn daar dol op, hè. Die lopen voor de medaille”, zegt Hensen. Het wandelevenement wordt afgesloten met een loterij en muziek van joekskapel De Dorsvlaegels uit Reuver.

4 Juni 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Wandelen, #Beesel,  #Sport, #Events,