2024 Opening nieuwbouw Reuver & Offenbeek

Category:
Description:


Feestelijke opening van nieuwbouw in Reuver en Offenbeek

Aan het Kloosterhof in Reuver werd dinsdag de oplevering gevierd van twee recente nieuwbouwprojecten in de gemeente Beesel.

Bösveste en Oppe Stein
Op de plek van het oude Broekhincollege aan de Parklaan in Reuver, het Kloosterhof, werden acht levensloopbestendige huurwoningen en 27 huurappartementen gerealiseerd. In de nieuwe wijk Oppe Brik in Offenbeek werden 24 levensloopbestendige huurwoningen en zes traditionele eengezinswoningen gebouwd. Tijdens de opening werd dinsdag ook de naam van het appartementencomplex aan het Kloosterhof onthuld: Bösveste. Het nieuwbouwproject in Offenbeek heeft de naam Oppe Stein.

Debuut voor Woonwenz
Alle woningen vallen onder het sociale- en middensegment, zijn gasloos en als ‘nul-op-de-meter’ uitgevoerd. Dat betekent dat de bewoners nagenoeg geen energielasten hebben. De twee nieuwbouwprojecten betekenen het debuut van woningcorporatie Woonwenz in de gemeente Beesel. “Als je ziet hoeveel belangstelling er is voor ons debuut en ook het resultaat, dan ben ik daar toch wel erg trots op”, zegt Woonwenz-directeur Frank van Engelen.

Verwachtingen
De woningcorporatie had volgens de gemeente het beste plan dat aansluit bij de woonbehoeften. Woonwenz inventariseerde deze onder inwoners en deed tegelijkertijd ook aan verwachtingsmanagement. “Van tevoren moet je goed met elkaar bespreken wat de verwachtingen zijn en daarop inspelen. We hebben interviews op straat gehouden met inwoners en gevraagd: wat verwachten jullie eigenlijk van ons? Dat hebben we in onze tender verwerkt”, aldus Van Engelen.

Behoefte groot
Wethouder Anouk Huijs is blij met de komst van Woonwenz in de gemeente Beesel. “Wij zien gewoon dat de behoefte ontzettend groot is, in allerlei segmenten. Dan is een aantal van 65 woningen heel mooi voor een gemeente als Beesel. Maar we realiseren ons ook dat we er nog niet zijn. We hebben de woningcorporaties en projectontwikkelaars hard nodig om voldoende projecten voor de gemeente Beesel van touw te krijgen, zodat we ervoor zorgen dat iedereen ook op een passende manier kan wonen.

2 Juli 2024 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Woningen, #Reuver, #Opening,