2015 Brandweer 1e plaats bij hoofdklasse wedstrijd

Category:
Description:

Dikke winst voor Brandweer Beesel-Reuver tijdens wedstrijd

Tijdens de wedstrijden in de Hoofdklasse in Veghel heeft het brandweerkorps uit onze gemeente de eerste plaats behaald met een ruime voorsprong op de rest. Met een punten verschil van bijna 200 liet Reuver de nummer twee, namelijk Mierlo achter zich. In de categorie Hoofdklasse kunnen de deelnemende korpsen van aller lij scenario’s tegen komen.

Volgens postcommandant Jos Geerlings was het een moeilijk scenario dat werd gespeeld. In eerste instantie zou het gaan om een bevrijding uit een lift, waarna twee brandweerlieden gegijzeld werden, tot overmaat van ramp ‘crashte’ een luchtballon op een binnenvaartschip vlak bij, waarbij er aan boord brand uit brak. Een vrachtautochauffeur die dat ‘zag’ gebeuren ramde een andere auto die op de kade die vervolgens op kantelen stond om het kanaal in te vallen. Ondanks de hectische inzet, wist het top team de meeste punten te scoren door de juiste prioriteiten te stellen.

Het korps is de enige deelnemende ploeg vanuit Limburg in de Hoofdklasse. Op 14 maart is er een wedstrijd in Grathem, dan doen er twee ploegen van het Reuverse korps mee in de categorie TS-HD.

7 Maart 2015 (Bron: Ruiver.nl)


Tags: #112, #Gemeente, #Brandweer, #Winnaar, #Beesel, #Reuver,