2021 Twee regisseurs van Draaksteken bij Omroep Peel & Maas

Categorie:
Omschrijving:


Twee van de drie regisseurs van het Draaksteken ontvingen een koninklijke onderscheiding.
Ze blikken zaterdag om 18.00 uur terug op P&M.

1 Mei 2021 (Uitzending Peel & Maas)



We feliciteren Theo Geraets en Huub Geerlings met hun Koninklijke onderscheiding. Dik en dubbel verdiend en zeker ook namens het Draaksteken waar beiden zich al sinds jaar en dag voor inzetten. Niet alleen in de organisatie maar ook op het speelveld en de komende twee jaar vooral als regisseur samen met Frank Rous. Geniet ervan en ga vooral nog lang door met jullie belangrijke werkzaamheden voor het culturele leven in Beesel.

26 April 2021 (Bron: Draaksteken)



Vandaag höbbe Theo Geraets  en Huub Geerlings  ’n Keuninklikke Óngersjeijing óntvange oet henj van burgemeister Bob Vostermans.
In 1992 waerde Theo prins van de Drake, maar ruum daoveur waas hae al same mit Huub actief tiedes de vastelaovend as lid van ‘Trio Los Vas’. Daonaeve ware ze beide actief as sjpeler van de Bóntje aovende. Ze ginge later aan de sjlaag as tekssjriever en lid van de regiecommissie, waat ze toet op de daag van vandaag gehiel belangeloos en vol passie doon.

Bie de CV waas Theo ónger angere kertrekker van de adjudantecommissie en actief in de prinskeuzecommissie. Theo is nog sjtieës de groeëte kertrekker van de regiecommissie van de Bóntje Revue. Bie Bieslo, wao hae al sinds 1972 lid is, is Theo toet 2018 teamleider gewaes van versjillende jeug- en seniorteams. Hae is ’n gewaardeerd lid, wao nog altied ’n beroep op kèn waere gedaon veur de begeleiding van teams of ’t prizzentere van activiteite en fieësaovende!

En bie ’t Draaksjtaeke is Theo ouch neet mier weg te dinke. In de jaore ’70 deej hae al mit as acteur, maar waerde later, same mit Huub, tekssjriever en regisseur.

Huub waerde in 1986 prins en waas later cirremoniemeister en natuurlik vors van CV de Drake (2004 toet en mit 2011). Hae is ein van de groeëte animators achter de zanggroep en oprichter van de ‘club van 50’, ’n prachtige erfenis veur de Beeselse vastelaovend.

Maar ouch bie Bieslo, wao Huub al sinds 1972 lid is, sjtik hae de henj oet de moewe. Zoeë kènne de meiste ‘m as trainer van de jeug, mer Huub is ouch altied betrokke bie de organisatie van de jeugtoernoje en waas hae veurzitter van ’t 100-jäörig jubileum. En ouch Huub waas al as klein menke actief as sjpeler bie ’t Draaksjtaeke. En later dus same mit Theo as tekssjriever en regisseur.

Theo en Huub gaon, mit de regie van ’t Draaksjtaeke in ’t veuroetzich, de regie van de Bóntje Revue noe langzaam euverdrage op de jóngere generatie.

Vanaaf dees plaats wille veur Theo en Huub bedanke veur alle inzèt en van herte felicitere mit dees biezónjere óngersjeijing

26 April 2021 (Bron: CV de Drake)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Regisseur, #Interview, #Lintjesregen, #Onderscheiding,