2019 Petra Dassen - Kerkrade blijft zelfstandig

Category:
Description:

Petra Dassen wil Kerkrade op de kaart zetten Kerkrade op de kaart zetten
Dat wordt het motto van de voorgedragen burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen. De geboren en getogen Kerkraadse werd gisteravond door de raad voorgedragen als opvolger van Jos Som. Dassen treedt daarmee in de voetsporen van haar moeder Annemie, die 28 jaar in de Kerkaadse gemeenteraad zat. Dus zochten we met moeder Petra Dassen op, voor de eerste felicitaties (Bron L1)

Voorgedragen burgemeester - 'Kerkrade blijft zelfstandig'
De voorgedragen burgemeester Petra Dassen-Housen verwacht dat Kerkrade een zelfstandige gemeente blijft. Wel pleit Dassen voor een hechte samenwerking in de regio. "Zoals we dat ook hier in Beesel laten zien."

Minister
De reactie van de huidige burgemeester van Beesel komt nadat de gemeenteraad van Kerkrade haar maandagavond voordroeg als nieuwe burgemeester van Kerkrade. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten in Parkstad gevraagd om gesprekken te beginnen over een intensieve samenwerking.

Draagvlak
De oproep van Ollongren kwam nadat een fusie tussen Heerlen en Landgraaf afketste. In dat fusieproces werden ook Brunssum en Kerkrade genoemd, maar daar bestond geen draagvlak voor een herindeling. Ollongren hoopt dat de Parkstad-gemeenten hun nieuwe verkenning na de zomer van 2019 gereed hebben (Bron 1Limburg).

28 Februari 2019 (Bron: L1/1Limburg)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Petra Dassen, #Vertrek, #Beesel, #Reuver,