2019 Petra Dassen voorgedragen als Burgemeester Kerkrade

Category:
Description:

Petra Dassen is woensdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kerkrade. Het CDA-lid wordt dan na haar benoeming de eerste vrouwelijke burgemeester van die stad, net als zij de eerste vrouwelijke burgemeester in de gemeente Beesel werd.

Dassen is nu acht jaar burgemeester in onze gemeente, in 2015 verkozen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Vorig jaar mocht Dassen wederom die titel dragen.

Oorspronkelijk uit Kerkrade
De 46-jarige Dassen, is geboren in Kerkrade en werkte voorheen op de universiteit van Aken, net over de grens bij Kerkrade. Dassen-Housen reageert verheugd tegen de Limburger op haar voordracht. “Het is een ontzettend prachtige kans in de stad waar ik geboren ben“, zegt ze. De nieuwe baan in Kerkrade betekent dat ze de gemeente Beesel in haar tweede termijn gaat verlaten. “Ik werk hier nog altijd met ontzettend veel plezier en met een heel mooi team. Dus het was natuurlijk wel een dilemma. Maar dit is een kans die niet snel meer voorbij zou komen. Gelukkig gunnen de collegeleden het me enorm.”

Het is nu aan de gemeenteraad en vervolgens de koning en minister van Binnenlandse Zaken om Dassen tot nieuwe burgemeester van Kerkrade te benoemen. De gemeente Beesel moet dan opzoek naar een nieuwe burgemeester. Als alles voorspoedig verloopt, zal zij vanaf deze zomer haar titel inruilen.


Reactie Petra Dassen:

Lieve inwoners,

Sommige berichten hebben een mooie, maar ook een verdrietige kant. Vanavond zullen jullie via de media vernemen dat de gemeenteraad van Kerkrade mij zal voordragen om de nieuwe burgemeester van die stad te worden. Het was spannend voor mij om die nieuwe stap in mijn carrière te zetten omdat ik me zo sterk met de gemeente en de gemeenschap van Beesel verbonden voel. Op het persoonlijke vlak telde echter dat Kerkrade mijn geboorteplaats is, op het professionele vlak kriebelde het om met de kennis en ervaring die ik in Beesel heb mogen opdoen, de uitdagingen van Kerkrade aan te gaan.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die Beesel mij 8 jaar geleden geboden heeft en voor de ongelofelijke fijne manier waarop ik door de gemeenschap, door jullie, ontvangen ben. Ik geniet nog dagelijks van de vele warme contacten en zal deze warmte koesteren. Jullie laten met elkaar op een prachtige manier zien hoe sterk een gemeenschap kan zijn, ik ben er steeds apetrots op geweest.

Ik zet nog tot eind mei met volle passie en overtuiging het werk samen met het team Beesel voort. En Beesel gaat verder op de ingezette koers van een krachtige gemeente die samen met inwoners, ondernemers, partners en verenigingen de schouders eronder zet. Ik weet dat het in goede handen is.

Hartelijke groet
Jullie petra27 Februari 2019 (Bron: Ruiver.nl/Petra Dassen)


Tags: #Gemeente, #Burgemeester, #Petra Dassen, #Vertrek, #Beesel, #Reuver,