2019 Zoekactie Marjo Winkens kan dagen duren (Deel 3)

 Photo

5 years
Category:
Description:

Deel 3 van 3

De grote zoekactie naar de vermiste Marjo Winkens die maandagochtend van start is gegaan in Beesel kan nog dagen duren.

"We houden er rekening mee dat we een aantal dagen bezig zijn", zegt woordvoerster van de politie Yolanda Dols tegen L1.

Graafmachine
Naar aanleiding van een serieuze tip is de grote zoekactie ingezet. "Er wordt gezocht met een grondradar en speurhonden. Archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kijken naar begroeiing. En we zijn met een graafmachine bezig om de bovenlaag af te halen en per stukje kijken we hoe we het verder aanpakken", zegt de politie. "Voor nabestaanden is het van belang dat ze duidelijkheid krijgen over wat er gebeurd is. Zodat er een einde komt aan 44 jaar leven in onzekerheid."

(Video 1)

Duidelijkheid
Vanwege de grootte van het bosperceel is het voor de politie moeilijk te zeggen of er iets gevonden wordt. Mocht dat het geval zijn is het Openbaar Ministerie vastbesloten: "Dan gaan we kijken of we iets kunnen met de sporen", vertelt woordvoerder Gert-Jan Bos. "De zaak is weliswaar verjaard, maar dan gaan we toch kijken of er mogelijkheden zijn. We willen weten wat er met Winkens is gebeurd in 1975 en of er mensen die in de buurt wonen iets met de zaak te maken hebben. Onze intentie is daarmee ook om de nabestaanden duidelijkheid te geven." Voor het OM is het, zolang er nog niets gevonden is, moeilijk om vooruit te kijken. "Wat we nu belangrijk vinden is, kijken of het klopt wat we te horen hebben gekregen." (Video 2) Er zal iedere dag tussen 08:00 uur en 17:00 uur gezocht worden. Daarnaast wordt het perceel continu beveiligd.

(Video 3)


1 April 2019 (Bron: 1Limburg) Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,