2021 Schepen botsen op Maas bij veerpont tussen Kessel-Beesel

Categorie:
Omschrijving:


Scheepsongeluk op Maas bij Beesel: een persoon lichtgewond

Op de Maas bij Beesel hebben woensdagavond twee schepen elkaar geraakt. De aanvaring gebeurde rond 20:30 uur.

Bij het ongeval is een persoon lichtgewond geraakt. Vanwege de aanvaring is de Maas in beide richtingen gestremd en is het veerpont uit de vaart. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Veerpont
Het gaat om twee schepen die elkaar tegemoet kwamen op de Maas. Ze botsten met een harde klap, precies ter hoogte waar de veerpont oversteekt tussen Beesel en Kessel. Vanwege de aanvaring was de veerpont tijdelijk uit de vaart en was de Maas in beide richtingen gestremd.

Zwavelzuur
Beide schepen liggen nu voor anker op de kant van Beesel. Een van de schepen is geladen met 340 ton zwavelzuur. De brandweer heeft een bootje ingezet om te onderzoeken of er lading weglekt in de Maas. Uit deze metingen bleek dat er geen sprake was van een lekkage.

Ontstopper
Zwavelzuur is een vloeistof die onder meer in de accu van een auto zit en wordt gebruikt als ontstopper van gootstenen en toiletten. Het is een kleurloze vloeistof die eruit ziet als water, maar het is dikker en stroperiger. Bij contact met water ontstaat een heftige chemische reactie en komt er veel warmte vrij. Het kan bij mensen de huid en ogen onherstelbaar beschadigen.

Stremming
Rond 23:00 uur heeft de brandweer het incident overgedragen aan Rijkswaterstaat. De oorzaak van de aanvaring is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

13 Oktober 2021 (Uitzending TV-Ellef)


Tags: #112, #Gemeente, #Ongeval, #Maas, #Schip, #Vaartuig, #Veer, #Kessel, #Beesel, #Reuver,