2019 Making of Drakenrijk - Aflevering 1

Category:
Description:

BillyBird Park Drakenrijk - Hier is de eerste video van 'The making of'.

6 Jaar geleden werd BillyBird Park Drakenrijk geopend. De afgelopen jaren was het park vooral een strandbad maar nu in 2019 gaat er iets groots gebeuren. Hier wordt namelijk een gloednieuwe buitenspeeltuin geopend compleet met een Balloon Monorail.

De Limburger:
Drakenrijk begint eindelijk op een attractiepark te lijken. Langs het strandbad worden nog deze maand twintig speeltoestellen geplaatst. De binnenspeeltuin laat nog minstens een jaar op zich wachten.

Een trapfietsbaan aan de rand van het Roversbos wordt volgens eigenaar Ton Derks de trekpleister voor het nieuwe seizoen, dat op 4 mei begint. Op dit moment zijn alleen de contouren zichtbaar. Verder staat op de oever van de zwemplas een grote tipi, die als horecapunt wordt ingericht, en is er een extra toiletgroep geplaatst. Dwars over het geheel omgeploegde grasveld loopt een verharde weg waarlangs een grote binnenspeeltuin komt te liggen. De locatie is gemarkeerd met piketpaaltjes, het plan ligt nog op de tekentafel. Derks hoopt in het najaar van 2020 met de bouw te starten. Eenmaal klaar zal de topattractie van Drakenrijk het hele jaar door open zijn.

Verplaatsing
In het oorspronkelijke ontwerp lag de indoor speeltuin achter de receptie. De verplaatsing in de richting van het recreatiebos gaat ten koste van de geplande Discgolfbaan. Voor deze attractie waarbij over afstanden tot 80 meter met frisbees wordt geworpen, bleef in de nieuw gekozen opzet onvoldoende ruimte over.

Ook zijn voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een nieuwe parkeerplaats. Buiten dit staat er - op de komst van een strandbar na - op korte termijn nog weinig te gebeuren in Drakenrijk. „Het is en blijft een meerjarenproject”, benadrukt Derks. „Het groeiproces verloopt stapsgewijs. Dat is deels ook een geldkwestie. Ik ben nog bezig met de financiering van de binnenspeeltuin. Nu de provincie een lening van 1,2 miljoen heeft toegezegd, kan de schop in de grond.”

Pontonbrug
Verder hoopt Derks nog dit jaar het strandbad uit te breiden door de waterplassen aan weerszijden van de Heideweg met elkaar te verbinden. De weg wordt gedeeltelijk afgegraven, waarna er een soort pontonbrug komt. „Maar we kunnen pas beginnen als beide woningen aan de overkant zijn gesloopt. Eén huis is nog bewoond, het huurcontract is per 1 juli opgezegd.”

Met de ontwikkeling van de waterplassen kan Derks pas na 2023 starten. Tot die tijd mag ontgrondingsbedrijf Niba doorgaan met baggeren. De Brabantse ondernemer wil Drakenrijk modelleren naar het voorbeeld van zijn andere BillyBird-park, Hemelrijk in Volkel.

9 April 2019 (Bron: BillyBird Park Drakenrijk/De Limburger)


Tags: #Drakenrijk, #Reuver, #Toerisme, #Serie,