2019 Inzet verschillende graaftechnieken in bij zoekactie Marjo

Category:
Description:

In Beesel is de politie bezig met een grote zoekactie naar de vermiste Marjo Winkens. De vrouw verdween 43 jaar geleden, in 1975, toen ze na een stapavond op weg was naar huis.

Jarenlang lag het onderzoek naar de vermissing stil en werd het een cold case, totdat de politie een nieuwe tip ontving. “We hebben informatie binnengekregen dat mogelijk hier in deze omgeving Marjo Winkens begraven zou zijn”, vertelt politiewoordvoerster Yolanda Dols. “Deze tip hebben wij betiteld als zeer serieus en dat heeft er ook toe geleid dat wij vandaag deze zoekactie starten.”

Bij de zoektocht naar het lichaam worden verschillende graaftechnieken ingezet. “Ze zijn hier bezig met een graafmachine. We bekijken met een radar onder meer de samenstelling van de bodem.”

Verstoorde grond
“Archeologen van het Forensisch Instituut doen een visuele inspectie en in overleg met de Forensische Opsporing en het Landelijk Team Bijzondere Zoekingen gaan we kijken waar mogelijk iets in de grond verstoord is, wat er toe zou kunnen leiden dat daar misschien een lichaam of een stoffelijk overschot begraven is,” vertelt Dols.

Huidige bewoners
De graafwerkzaamheden vinden grotendeels plaats in de achtertuin van een woning aan de Kerstenbergweg. Toch kan iedere mogelijke vondst de huidige bewoners niet worden aangerekend, zegt de politie. “Deze mensen die hier wonen hebben niks met de zaak van doen, maar ze hebben wel toestemming gegeven om hier te graven en dat is allemaal op vrijwillige basis gebeurd.”

1 April 2019 (Uitzending SBS6 - Hart van Nederland)


Tags: #112, #Beesel, #Vermist, #Marjo Winkens, #Bos,