2019 Nostalgisch Soundmixshow Reuver (Henny Huisman)

Category:
Description:

Henny Huisman presenteerde zaterdagavond in Reuver de Soundmixshow. Met dat tv-programma was de presentator in de jaren '80 en '90 immens populair.

De Soundmixshow werd destijds uitgezonden in Nederland en België.

Tentfieës
Huisman werd speciaal voor het Tentfieës naar Reuver gehaald. De inmiddels 67-jarige tv-ster presenteerde zaterdagavond een talentenjacht met als thema 'Fout maar goud'. De wedstrijd werd gewonnen door een deelneemster die Ruth Jaccot imiteerde.

Doorbraak
De legendarisch Soundmixshow betekende voor heel wat zangers de doorbraak. Artiesten als Gerard Joling, Marco Borsato, Helmut Lotti, Tino Martin en Glennis Grace waren allemaal in het programma van Henny Huisman te zien. Ook de Geleense zanger René Schuman dankt zijn carrière aan de tv-show. Hij deed in 1986 mee aan het programma. Hij imiteerde destijds Elvis Presley. Met zijn optreden maakte hij een verpletterende indruk op jurylid Jacques d'Ancona.

Onbekende
Huisman was in de jaren '80 en '90 een grote ster, maar roem is vergankelijk. In Reuver kenden veel deelnemers zaterdagavond Henny Huisman niet. De tent was voornamelijk gevuld met jonge twintigers die de glorietijd van de ooit beroemde tv-presentator niet hebben meegemaakt.

Terug op tv?
De kans dat de Soundmixshow terugkomt op de Nederlandse televisie acht Huisman heel klein. "Het is geweest en zal nooit meer zo groot worden." Wel laat de presentator doorschemeren dat hij met een nieuw televisieformat bezig is, maar hij verklapt nog niets. "Stoppen met presenteren doet Henny nooit", zegt de presentator.

6 April 2019 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Muziek, #Reuver, #Events, #Markt, #Interview,