2022 Reuver is een paar kersverse miljonairs rijker

Categorie:
Omschrijving:


Kersverse Miljonairs: "Het blijft bizar"


"Bizar en onwerkelijk", dat zijn de woorden van de winnaars van de Postcode Kanjer van de Postcodeloterij. In Reuver werd er aan het begin van het jaar 56,7 miljoen euro verdeeld. Twaalf huishoudens hebben de hoofdprijs gewonnen en ontvangen miljoenen op hun bankrekening. De andere helft van het bedrag wordt verdeeld onder de andere meespelende inwoners in het dorp.

Nauwelijks geslapen
Toos en Eugene wonnen zaterdagavond ruim 4 miljoen euro. Na nauwelijks te slapen te hebben, blikken ze zondagochtend terug. "Het is nog nauwelijks doorgedrongen. Je moet je gaan realiseren; wat ga je ermee doen?"

Verrassing
Zaterdag werden de bewoners van de Rembrandtstraat verrast met een bezoekje van een mevrouw van de Postcodeloterij met het verzoek om mee te gaan naar Amsterdam. Daar zou later de prijs worden uitgereikt. Er werd nog niet gezegd wat er zou gebeuren. "Een kwartier later stond de taxi voor de deur", aldus Toos.

Eugene had niets in de gaten. "Ik volg dat soort dingen eigenlijk helemaal niet. Ik ben er niet echt in geïnteresseerd. Mijn vrouw had wel al een idee." Uiteindelijk werden de miljoenen verdeeld in de straat.

Wat ga je met het geld doen?
"We denken natuurlijk; wat gaan we ermee doen? We hebben kinderen en kleinkinderen en ook nog eens verhuisplannen. We kunnen nu naar een andere prijsklasse gaan kijken voor een appartement", lacht Toos.

"Er zijn altijd zaken die buiten je bereik liggen. Die liggen nu ineens binnen je bereik. Dat is heel bizar", aldus de winnaars. Ook de andere inwoners van Reuver zijn in jubelstemming. Zij mogen ook mee vieren in de feestvreugde. "De Postcodeloterij kan een voorbeeld nemen aan deze situatie", zegt een inwoner die zondag een wandeling maakt. "Ze mogen best vaker de geldbedragen verdelen over hele dorpen. Zo kan iedereen mee profiteren."

Wandeling
Een ding verandert er niet voor de winnaars op de Rembrandtstraat; ze gaan zoals bijna elke dag een stuk wandelen. "De zon is nu iets meer voor ons gaan schijnen."

2 Januari 2022 (Omroep Peel & Maas)


Tags: #Kansspel, #Reuver, #Winnaar, #Nieuwjaar,