2022 Oud-mijnwerker uit Reuver in één klap miljonair

Categorie:
Omschrijving:


Oud-mijnwerker uit Reuver in één klap miljonair

Het begin van 2022 zullen ze in Reuver niet snel vergeten. 'Oppe Ruiver' viel namelijk dit jaar de grote klapper van de postcodeloterij: 56,7 miljoen euro. Twaalf huishoudens hebben de hoofdprijs en mogen miljoenen tegemoet zien, waaronder de 86-jarigeoud-mijnwerker Huub Kerkhoffs.

Hij mag zich sinds gisteravond met ruim twee miljoen euro een echte miljonair noemen. "Ik heb hier wel eens van gedroomd maar als het dan daadwerkelijk ook gebeurt, voelt het zo ontzettend onwerkelijk. Het is alsof ik nu in een film zit", zegt Kerkhoffs.

Mijnwerker
Niet alleen Huub is helemaal ontdaan door dit forse geldbedrag. Ook zijn dochter kon haar ogen niet geloven toen ze zag wat haar vader gewonnen had. "Mijn vader heeft vanaf zijn dertiende levensjaar in de mijnen in Heerlen vijftien jaar lang moeten werken."

Volgens Margareth Claessen-Kerkhoffs heeft haar vader zijn hele leven lang keihard gewerkt voor zijn centen. "Dat hij dan nu twee miljoen gewonnen heeft emotioneert mij enorm", vertelt de dochter met de tranen in haar ogen.

Museum
De gewonnen miljoenen moeten nog even indalen bij de oud-mijnwerker die nu in één klap miljonair is geworden. Maar hij weet wel al wat hij met het geld gaat doen. "Ik zou graag naar het oorlogsmuseum in Overloon en het mijnwerkersmuseum in Heerlen willen gaan. Wat wij met de rest van het geld gaan doen, weten wij nog niet. Dat zien we dan wel," zegt Huub Kerkhoffs.

2 Januari 2022 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Kansspel, #Reuver, #Winnaar, #Nieuwjaar,