2022 Inwoners Reuver in extase om Postcode Loterij-miljoenen

Categorie:
Omschrijving:


Inwoners Reuver in extase om Postcode Loterij-miljoenen: 'Ik heb geschreeuwd, ik werd gek'

Reuver verkeert in extase nu een deel van de inwoners tienduizenden of zelfs miljoenen euro’s rijker is. Zaterdag viel de PostcodeKanjer in het Limburgse dorp. Maar het contrast is groot, want lang niet iedereen had een lot.

"Helaas, ik heb mijn lot drie jaar geleden weggedaan", vertelt een vrouw die haar hond uitlaat. Had ze wel een lot, dan was ze nu ruim 10.000 euro rijker geweest. Een wat oudere man uit het dorp speelt ook niet mee. Maar hij baalt niet, zegt hij. "Op mijn leeftijd krijg ik dat geld toch niet meer op. Ik he nog nooit meegedaan. Maar ik ken alle winnaars, het zijn mijn buren."

De inwoners van Reuver krijgen in totaal 56,7 miljoen. De helft wordt verdeeld onder bewoners van één specifieke straat. De andere helft gaat naar overige dorpsgenoten die meespelen. Zij winnen 10.870 euro per lot.

'Ik ga gewoon weer poetsen hoor!'
Ingrid is één van de gelukkigen die miljoenen rijker is. Stoppen met werken gaat ze zeker niet doen, zo vertelt ze aan Hart van Nederland. "Ik ben interieurverzorger. Mensen vroegen al: kom je nog langs? Maar ik ga morgen gewoon weer op pad om te poetsen hoor!

Het besef dat ze opeens miljoenen euro’s bezit is er nog niet helemaal. "Er komt zo veel op me af. Ik kan het bijna niet beschrijven. Vannacht hebben we niet geslapen. We zijn maar even gaan wandelen vanochtend. In de winkel feliciteerde iedereen me."

Haar buurman Mitchel mag ook miljoenen bijschrijven op zijn bankrekening. "Het is heel onwerkelijk. Ook ik heb niet geslapen van de adrenaline.” Wat hij precies met het geld gaat doen, weet hij nog niet. “Het maakt het leven niet gelukkiger, maar wel makkelijker.

Jaloers reacties op Facebook
Zowel Ingrid als Mitchel krijgen na het winnen van hun miljoenenprijs begeleiding van de Postcode Loterij. Want opeens miljonair zijn, is niet altijd even makkelijk. Wat als buren je opeens scheef aankijken? "Op Facebook zag ik al wat jaloerse reacties", zegt een vrouw die honderd meter van de miljonairs af woont. Zelf heeft ze één lot en mag ze 10.000 euro bijschrijven, maar dat hadden miljoenen kunnen zijn. “Had ik maar een stukje verderop gewoond.”

2 Januari 2022 (Uitzending SBS6 - Hart van Nederland)


Tags: #Kansspel, #Reuver, #Winnaar, #Nieuwjaar,