2022 Sprekende rollen voor Draaksteken 2023 zijn bekend

Categorie:
Omschrijving:


Hoofdrollen Draaksteken bekend

Erik Ickenroth gaat volgend jaar Sint Joris vertolken bij het Draaksteken in Beesel. Simone Geerlings kruipt in de huid van prinses Aja en de koning wordt gespeeld door Roy Smeets.
 
De drie hoofdrollen werden net als de andere sprekende rollen zondag bekend gemaakt. Het komende anderhalf jaar zullen de Beeselnaren zich voorbereiden om in augustus 2023 zes voorstellingen neer te zetten van het openluchtspektakel.

Overeenkomst
Onder het toeziend oog van de geïnteresseerden die zich afgelopen zondag hadden samengepakt in Eetcafé de Troubadour werden de spelers uitgeroepen. Nadat zij hun rol in ontvangst hadden genomen werd de overeenkomst met Stichting Draaksteken ondertekend als blijk van samenwerking en commitment.

Geluif in 't goeie  
Frank Rous, Theo Geraets en Huub Geerlings is het regiotrio voor de komende editie. Frans Pollux schreef het script voor het stuk, dat compleet is vernieuwd. Alle rollen, behalve de drie hoofdrollen en de draak, zijn nieuw. Het motto is ''Geluif in 't goeie'.

Traditie
In Beesel wordt de legende van Sint Joris en de draak al sinds 1736 levend gehouden. Elke zeven jaar staat het gehele dorp in het teken van deze strijd tussen goed en kwaad, een volwaardige theaterproductie die in zes openluchtvoorstellingen voor 15.000 mensen wordt opgevoerd.

In maart starten de repetities en zullen de spelers zich klaar gaan maken voor het Draaksteken 2023.

20 februari 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #Interview,