2018 Zorgen Reuverse ouders blijven na datalek VieCuri

Category:
Description:

De ouders van Jaylinn Peeters zijn bezorgd nadat gegevens van hun dochter op straat zijn komen te liggen. Contact met VieCuri heeft hun zorgen nog niet weggenomen.

Identiteitsfraude
‘Ik weet niet wat vreemden met deze gegevens kunnen doen en dat vind ik geen fijne gedachte’, zegt moeder Jaleesa Bar. Een negatieve ervaring met identiteitsfraude in het verleden wakkert die zorgen bij haar verder aan. ‘VieCuri heeft ons ook niet gevraagd naar onze zorgen. Ze hebben hun excuses aangeboden en dat was het.’

Via de media
Ook het feit dat de ouders via de media moesten vernemen dat er gegevens van hun dochter op straat lagen, nemen ze het ziekenhuis kwalijk. ‘Ik heb vanmorgen na het lezen van het nieuws zelf contact gezocht met het ziekenhuis en kreeg toen te horen dat ze me niet verder konden helpen. Later vandaag kwam er pas een telefoontje terug, terwijl de vinder van de documenten zich zondag al gemeld heeft bij het ziekenhuis’, stelt vader Melvin Peeters.

Persoonlijk onderhoud
De ouders hopen op een persoonlijk onderhoud, waarin nog eens wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn. Ook hopen ze dat er maatregelen worden genomen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Het ziekenhuis wilde vandaag niet voor camera reageren op de zaak.

25 Oktober 2018 (Uitzending Omroep Venlo)


Tags: #Privacy, #Reuver, #Ziekenhuis, #Baby, #Venlo,