2018 Gegevens Reuverse baby op straat

Category:
Description:

Gegevens baby op straat: Ouders schrikken zich rot na lek

De kersverse ouders Melvin en Jaleesa uit Reuver zijn enorm geschrokken van het lekken van persoonlijke gegevens van hun baby door ziekenhuis VieCuri in Venlo.

Jaleesa beviel vorige week donderdag in het ziekenhuis en verbleef er enkele dagen met haar kind. "Het hoort gewoon niet dat informatie over onze baby open en bloot op straat ligt", reageert de moeder.

Voorbijganger
L1 maakte donderdag bekend dat gevoelige patiëntgegevens van 22 kinderen in het Venlose ziekenhuis letterlijk op straat lag. Een aantal papieren met de gegevens werden afgelopen weekend door een voorbijganger gevonden vlakbij het terrein van het ziekenhuis.

Een medewerkster had die tijdens haar pauze uit de broekzak laten vallen. In de documenten staan persoonsgegevens van de soms nog pasgeboren kinderen en hun ouders, net als informatie over de medische situatie van de kinderen. Omdat de vinder er niet op vertrouwde dat VieCuri goed met het lek zou omgaan, stapte hij naar de media.

Nogal luchtig
Melvin en Jaleesa kregen het nieuws te horen via L1. "Het was netter geweest als het ziekenhuis ons tevoren op de hoogte had gesteld", zegt vader Melvin. Inmiddels zijn ze wel gebeld, maar het ziekenhuis deed nogal luchtig over het voorval, zeggen ze.

Niet serieus
De jonge ouders voelen zich niet echt serieus genomen door het Venlose ziekenhuis. Ze willen graag een gesprek onder vier ogen. Verder maken ze zich ongerust over hoe het verder gaat. "Ons is nog niet duidelijk wat er met de privégegevens is gebeurd. De man die de papieren heeft gevonden, heeft deze volgens ons nog steeds in zijn bezit", zegt Melvin.

Dat ze nu zelf in de media verschijnen is anders dan dat gegevens van hun kind op straat liggen. "In het dossier staat veel meer informatie over haar dan wat wij prijsgeven."

25 Oktober 2018 (Bron: 1Limburg)


Tags: #Privacy, #Reuver, #Ziekenhuis, #Baby, #Venlo,