2022 Drone beelden boven de Maas tussen Reuver & Kessel

Categorie:
Omschrijving:


Drone beelden met zonsondergang van het veer tussen Reuver en Kessel

Kesselse boulevard prachtig in beeld gebracht, net voor zonsondergang.

Kasteel De Keverberg
Trots boven de historische kern van Kessel torent Kasteel De Keverberg uit. Het kloppend hart van het dorp. De meer dan duizend jaar oude burcht is een aantal jaren geleden van een ruïne heropgebouwd tot het modernste kasteel van Nederland. Een unieke plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

R.K. kerk Onze Lieve Vrouw Geboorte
Kessel heeft een eeuwenoude religieuze traditie. Er moet in 1236 al een Romaanse kerk hebben gestaan. In 1460 kwam er een Gotische kerk, die door oorlogen aan het einde van de 16de eeuw afbrandde en weer werd gebouwd. Bij de afbraak van dit kerkgebouw in 1869 stuitten de slopers op een Romeinse offersteen. Een teken dat dit al heel lang een gewijde plek is.

De beroemde bouwmeester Cuypers ontwierp voor Kessel een nieuwe kerk in neogotische stijl, die in 1872 klaar was. Deze kerk werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Toren en kerk werden daarna herbouwd. De kerk staat onder monumentenzorg.

Maasboulevard / Loswal
Langs de Maas in Kessel is het heerlijk struinen. Speciaal voor wandelaars is er een voetpad aangelegd van de veerpont tot de jachthaven. Geniet van het prachtige panorama met Kasteel de Keverberg op de achtergrond.

Vlakbij het pontje ligt een passantenhaven. Hier kunt u een dagje uw boot aanleggen als u Kessel te voet of met de fiets wilt verkennen. Vroeger lag op deze plek een loswal, waar landbouwproducten, steenkool en goederen gelost werden. Nu huizen er eendjes en meerkoeten.

Veerpont
Iedere dag vaart het veer tussen Kessel (gemeente Peel en Maas) en Reuver (gemeente Beesel). Dit veer is geschikt voor motorvoertuigen en licht wegverkeer.

Voor meer  drone beelden van Dutch Marky klikt u hier

17 Maart 2022 (Bron: Dutch MarkyMark)


Tags: #Van Boven, #Reuver, #Maas, #Veer, #Kessel,