2022 Voetbal - Wedstrijd FC Polonia Venlo - Reuver (LIVE)

Categorie:
Omschrijving:


Voetbal - Wedstrijd FC Polonia Venlo - Reuver (LIVE)

Spotkanie rozegrane w niedzielę 3 kwietnia, przy pięknej pogodzie i jeszcze piękniejszym wyniku. Piłkarze FC Polonii Venlo rozegrali na boiskach wyjątkowo gościnnych tego dnia gospodarzy w Reuver.

Zapraszamy do subskrybowania naszego kanału.
Zachęcamy do dzielenia się swoimi emocjami w komentarzach.
Po transmisji zapraszamy na nasze fanpage.

De wedstrijd gespeeld op zondag 3 april, met mooi weer en nog mooier resultaat. De spelers van FC Polonia Venlo speelden op de velden van de gastheren in Reuver, die die dag buitengewoon gastvrij waren.

We nodigen je uit om je te abonneren op ons kanaal.
Voel je vrij om je emoties te delen in de comments.
Bezoek na de uitzending onze fanpagina.

https://www.facebook.com/fcpoloniavenlo/

https://www.instagram.com/fcpoloniavenlo/

https://vm.tiktok.com/ZMREKEYCm/


Poolse trots op Venlose velden - Maarten Bastiaens (Omroep Venlo)

Het derde elftal van Venlosche Boys bestaat uit louter Poolse mannen. Ze verdedigen de Poolse trots onder de naam FC Polonia Venlo.

Inmiddels is het zo'n vijf jaar geleden dat FC Polonia Venlo werd opgericht. Middenvelder Pawel Cyptor is een van de spelers van het eerste uur. "We begonnen gewoon met een paar potjes op zondag. Toen de groep steeds groter werd, zijn we met een competitie gestart", blikt Cyptor terug op het begin.

Internationaal
Ondanks het feit dat de mannen onder de vlag van Venlosche Boys voetballen, wonen niet alle spelers in Venlo. "Zelf woon ik in Reuver. Er wonen er een paar in Venlo, maar de meeste jongens wonen in Duitsland", vertelt Cyptor.

Dat het team nu uit louter Polen bestaat, wil niet zeggen dat de deur voor niet-Poolse jongens dicht is. "Als we gewoon communiceren komt dat goed. Er spreken er een paar Nederlands en de meeste spelers spreken Engels, dus dat moet goed komen."

Aanhang
De voorbereiding op een wedstrijd gaat best professioneel bij FC Polonia Venlo. Een uur voor de aftrap staat iedereen op het veld voor de warming-up en er is een bespreking waar iedereen met aandacht naar de trainer luistert. Menig derde elftal kan wat leren van het Poolse vlaggenschip van de Venlosche Boys.

En ook op sociale media worden de verrichtingen van het team breed uitgemeten. Zo zijn wedstrijden live te volgen via YouTube. "De eerste keer keken er 30 mensen en de laatste keer alweer 55. Het zijn er iedere week meer", aldus Cyptor.

Dromen
Momenteel speelt FC Polonia Venlo haar wedstrijden in de vierde klasse reserve. Als het aan de ploeg ligt, komt daar snel verandering in. "Het doel is ieder jaar om te promoveren. Zo willen we snel naar de derde klasse en dan door. In de toekomst hopen we ooit onze eigen club te beginnen. Maar zolang we bij Venlosche Boys spelen, is dat prima. Hier hebben we alles en dat is heel fijn".


3 April 2022 (Bron: FC Polonia Venlo / 1Limburg)


Tags: #Sport, #Reuver, #Voetbal, #VV Reuver, #Venlo,