2022 Vluchtelingen opgevangen in Inno-fabriek te Reuver

Categorie:
Omschrijving:


Vluchtelingen opgevangen in oude spuitgietfabriek

In de Innofabriek in Reuver worden aan het einde van de week ongeveer twintig vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De kantoorruimtes op het Industrieterrein worden omgebouwd tot woonplekken.

''Dit waren de kantoren van de oude spuitgietfabriek. We kwamen op het idee om de kantoren aan te passen. Je moet een douche hebben, je moet een keuken hebben en ook bedden. Binnen 1,5 week hebben dit tot stand gebracht", zo vertelt eigenaar Joan Westendorff.

Showroom
Een keuken uit een showroom wordt op maandagmiddag bevestigd in een ruimte dat vorige week nog een vergaderzaal was. Ook liggen er handdoeken klaar en pakketjes met tandenborstels, tandpasta en maandverband. "Aan alles wordt gedacht", zo zegt de initiatiefnemer.

"Als je de krant leest, weet je al snel dat je wil helpen. Ik ben vroeger veel in Oost-Europa geweest. Ik weet hoe gastvrij de mensen daar zijn. Ik vind dat we dat nu ook moeten doen."

Twintig vluchtelingen
Er is straks plek voor twintig vluchtelingen. Het is de derde plek in de gemeente Beesel waar vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. In de gemeente Beesel zijn dan in totaal ongeveer 70 vluchtelingen opgevangen.

Vrijwilligers
De komende tijd is Westendorff nog even zoet met de opvang. "Als de ruimtes klaar zijn, komen de volgende vragen. Hoe gaan we de mensen ontvangen? Wat willen ze? Hoe gaan we het eten verzorgen? Waarschijnlijk hebben we daar vrijwilligers voor nodig, maar daar willen we nog even mee wachten. Eerst moeten de mensen tot rust komen."

Naar verwachting zullen aan het einde van de week de vluchtelingen hun nieuwe woning kunnen betrekken.

5 April 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Crisisopvang, #Reuver, #Asielzoekers, #Bedrijf, #Oorlog,