2022 Park Offenbekermarkt officieel geopend

Categorie:
Omschrijving:


Park Offenbekermarkt officieel geopend

Het nieuwe park aan de Offenbekermarkt in Offenbeek is officieel geopend. Wat voorheen een grasveld was met bomen is, in samenwerking met Kernoverleg Veur Offebèk, de basisschool en buurtbewoners, omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor jong en oud met ruimte voor spelen en bewegen. Ook is deze ontmoetingsplek rookvrij.

Wethouder Luc Drost knipte samen met Sara Janssen uit groep 5 van basisschool Meander het lint door. Das was hét startschot voor Sara en haar klasgenoten om te starten met de eerst officiële Daily Mile: een concept dat – met name – jongeren stimuleert om elke dag één mijl (1,6 km) op eigen tempo te joggen of rennen. Het pad in het vernieuwde park is hiervoor speciaal aangelegd.

Natuurlijk spelen
De speeltuin in het park is ingericht volgens het thema ‘natuurlijk spelen’. Samen met de leerlingen van basisschool Meander en basisschool de Triolier is gekozen welke speeltoestellen er in het park moesten komen. Vervolgens zijn de speeltoestellen geplaatst met hulp van buurtbewoners. Ook is er nadrukkelijk ingezet op inclusiviteit. Zo is het park met de nestschommel en een picknickbank met verlengd tafelblad ook geschikt voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.

14 April 2022 (Uitzending Peel & Maas/Gemeente Beesel)


Tags: #Speelplaats, #Reuver, #Opening, #Gezondheid, #Sport,