2022 Nieuw receptiegebouw en VVV in Lommerbergen geopend

Categorie:
Omschrijving:


Nieuw receptiegebouw en VVV in Lommerbergen geopend

Het nieuwe receptiegebouw van Landal De Lommerbergen in Reuver is dinsdag geopend. In het gebouw is ook het VVV-kantoor gevestigd.

Draak
De ruimte is gethematiseerd naar de legende van Sint-Joris en de Draak, die een belangrijke rol speelt in de gemeente Beesel. Bij binnenkomst in de receptie is een drakenstaart te zien. De natuurlijke uitstraling van de omgeving is vertaald in het gebruik van natuurlijke houtmaterialen. Op de wanden zijn grote beelden opgenomen.

Interactieve elementen
Op diverse plekken zijn interactieve elementen toegevoegd. Zo is er een verhalenboom met tips en verhalen van de boswachter of de burgemeester van Beesel. Bijzonder zijn ook de twee drakeneieren met informatie over streekproducten en natuur. In de eieren zijn schermen, vitrines en diverse andere technieken gebruikt.

Aansluiting bij het DNA van Beesel
Bij de inrichting is aansluiting gezocht bij het DNA van de gemeente Beesel en specifiek bij het thema draken en draaksteken. Het draaksteken is immaterieel erfgoed en nog iedere zeven jaar vindt er een groots openluchtspektakel plaats rondom de legende van Sint-Joris die de draak versloeg.

Overnachting
Bijna 95% van alle verblijfsgasten in de gemeente Beesel overnachten op De Lommerbergen. De VVV heeft hiermee een volwaardige plek gekregen in het receptiegebouw. Naast de gasten van Landal De Lommerbergen zijn ook inwoners en toeristen van buiten het park van welkom voor toeristische informatie.

17 Mei 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Lommerbergen, #Reuver, #Opening, #VVV, #Toerisme,