2022 Aftermovie - Netwerkconferentie 'Spil in de Wijk' 2022

Categorie:
Omschrijving:


Aftermovie - Spil in de Wijk (SIDW)

Netwerkconferentie van 30 juni 2022 gehouden in de Greswaren in Reuver

Thema: 'Leefbare wijken: samenwerken en veiligheid'

220 Spillen, meer dan 30 uiteenlopende sessies en een inspirerende speech van onder meer gedeputeerde Madeleine van Toorenburg en burgemeester Bob Vostermans: de netwerkconferentie was méér dan geslaagd! Niet alleen vanwege de inhoud, maar net zo zeer vanwege alle bijzondere ontmoetingen aan de lunchtafel of tijdens de borrel.


Wie zijn wij
Spil in de wijk is een project van initiatiefnemers en Mogelijkmakers uit verschillende Limburgse organisaties, bottom up en breed georganiseerd door een (jaarlijks wisselend) kernteam en ondersteunende werkgroepen. Met onze evenementen brengen wij Spillen (professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de leefbaarheid van woon- en werkomgeving) uit alle hoeken van de provincie Limburg bij elkaar.

Spil in de Wijk (afgekort SIDW) heeft als doel het vormen van een sterk, actief en open netwerk van Spillen binnen Limburg. Een netwerk waarbinnen we kennis, ervaring en inspiratie delen, tussen mensen die dagelijks volop in de Limburgse wijken en buurten aan de slag zijn.

Meestal zijn Spillen goed zichtbaar in 'hun' wijk, want daar komt hun energie en creativiteit goed terecht. Maar, om de dingen echt voor elkaar te krijgen, zijn deze Spillen tegelijkertijd ook goed verbonden aan professionele organisaties. Organisaties die werken aan goed samen wonen, zorgen, leren, aan veiligheid en gezond leven in de wijken. Een Spil kan niets zonder de kracht uit de wijk of steun vanuit de organisaties. Bij de evenementen van Spil in de Wijk komen professionele én vrijwillige Spillen bij elkaar om te leren, ontwikkelen en verdiepen. 

28 Juli 2022 (Bron: Spil in de wijk/Twan Vincken)


Tags: #Grescollege, #Reuver, #Aftermovie, #Events,