2022 Nieuwe voorzitter Beeselse Lijst moet partij verjongen

Categorie:
Omschrijving:


Nieuwe voorzitter Beeselse Lijst moet partij verjongen

De 30-jarige Noud Strous is vorige maand gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Beeselse Lijst. Zijn opdracht: een nieuwe structuur en verjonging in de politiek partij brengen. Strous ziet het als een grote uitdaging.

Hoewel hij dit jaar lid werd van de Beeselse Lijst, zit politiek wel in de genen. Zijn opa richtte de voorloper van de Beeselse Lijst op. "Ik voel me altijd wel aangetrokken binnen de politiek. Mijn opa is gestart met Lijst Heldens (later de Beeselse Lijst). Een aantal jaren geleden werd mijn vader lid en toen heb ik besloten om actiever mee te gaan doen." Tijdens de eerste partijvergadering werd er meegedeeld dat er gezocht werd naar een nieuwe voorzitter. Dat was het moment dat Strous over zijn nieuwe functie na ging denken.

Verjonging
Fractievoorzitter Patrick Jacobs vindt de keuze van de nieuwe voorzitter een goede. "Dit is wat we nodig hebben binnen de Beeselse Lijst. Hij spreekt de jongeren aan en die willen we graag bereiken." Ook moet Strous werken aan de structuur binnen de partij, zodat er minder afstand ontstaat tussen de fractie en het bestuur van de Beeselse Lijst.

Kiezers terugwinnen
Hoewel de Beeselse Lijst bij de verkiezingen in maart haar drie zetels en haar plek in het college behield, kreeg de partij fors minder stemmen. De taak van Strous is om bij de volgende verkiezingen deze stemmen terug te winnen. "Ik ga me veel laten zien in de gemeente en zorgen dat we de partij weer terug op de kaart kunnen zetten", zegt de nieuwe voorzitter.

Secretaris gezocht
Na het stoppen van de vorige voorzitter, zocht de partij naar nieuwe leden. Margriet Crins is benoemd tot bestuurslid. Leonie Simons wordt de notulist bij de vergaderingen. Naar een secretaris wordt nog gezocht. 

23 Augustus 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Verkiezingen, #Interview, #Beesel, #Reuver,