2022 Na 15 jaar een einde aan Classic USA Car Treffen Reuver

Categorie:
Omschrijving:


Na 15 jaar een einde aan Classic USA Car Treffen Reuver

Na vijftien jaar zet Gerrit Hillen een punt achter zijn Int.Classic USA Car Treffen in Reuver: ‘Tijd om het wat rustiger aan te doen

Gerrit Hillen voor zijn woning in Reuver. Zijn Cadillac is zondag voor de laatste keer te bewonderen op het Internationaal Classic USA Car Treffen.

Het Classic USA Car Treffen van Gerrit Hillen (64) in Reuver vindt deze Zondag 4 Sept voor de laatste keer plaats. Gezondheidsproblemen, maken dat hij er een punt achter zet.

Al 15 jaar lang komen oldtimerliefhebbers van heinde en verre naar Reuver om het ruime aanbod aan oude USA Cars te bewonderen. Daar worden ze ontvangen door de altijd vrolijke Gerrit Hillen. De kleurrijke figuur, organisator en tevens gezicht van het Internationaal Classic USA Car Treffen, is altijd in voor een praatje. Iedereen krijgt aandacht, niets is te veel voor de Reuvernaar.

Steve Winterol, een bekende televisiemaker en autoliefhebber uit Amerika, gaf mij het mooiste compliment dat er is”, zegt Hillen. „Hij zei dat hij hier, in het kleine Limburg, er pas achterkwam hoe het organiseren van een autoshow écht moet. In de Verenigde Staten wordt degene met de mooiste en duurste auto op een voetstuk geplaatst. Maar hier niet. Hier is iedereen gelijk.

Dat het evenement goed ligt bij de autoliefhebber, blijkt wel uit de groei die het heeft doorgemaakt. Waar het Internationaal Classic USA Cars Treffen in 2005 begon op een Duitse camping met honderd auto’s en ongeveer duizend bezoekers, trekt het evenement tegenwoordig bijna zeshonderd voertuigen en drieduizend man. „Toen ik begon, was dit evenement een van de eerste in zijn soort van Limburg”, zegt Hillen. „Inmiddels zijn er in een straal van vijftig kilometer ruim twintig oldtimerfestivals te vinden.

Gezondheidsproblemen
Het is een van de redenen waarom Hillen er mee stopt. „Ik vind het welletjes geweest. Er zijn inmiddels zo veel oldtimerevenementen, dat maakt het lastig om vrijwilligers en sponsoren te vinden.” Daarnaast kampt de Reuvernaar al een tijd met gezondheidsproblemen. „Met name mijn hart is niet meer helemaal oké. Dus het is tijd om het wat rustiger aan te doen. Nu kan ik het hoofdstuk waardig afsluiten, voordat het allemaal minder wordt".

Traantje laten
Nog één keer zet hij alles op alles om het de autoliefhebbers naar hun zin te maken. Daarna stort hij zich volledig op zijn muziek. Want naast het Internationaal Classic USA Cars Treffen, heeft Hillen een radioprogramma bij Omroep Peel en Maas en runt hij een online-muziekprogramma genaamd Jukebox Time. „Ik wil wat voor de mensen blijven betekenen, dus gelukkig krijg ik nu de mogelijkheid om mijn muziekwereld uit te breiden. Maar de oldtimers ga ik missen. Ik denk dat ik zondag na afloop een traantje zal laten.

30 Augustus 2022 (Uitzending Peel & Maas/Limburger)


Tags: #USA Cars treffen, #Reuver, #Auto, #Paardenvriend, #Interview, #Events,