2022 Gemeente Beesel neemt exploitatie De Schakel over

Categorie:
Omschrijving:


Beesel neemt exploitatie De Schakel over

De gemeente Beesel gaat de exploitatie zalencentrum De Schakel in Reuver overnemen. Door de stijgende energieprijzen grijpt de wethouder in. De uitbater wilde De Schakel deze winter gaan sluiten, maar wethouder Linda Nijssen vindt dat geen optie.

Plek behouden
"Hier in de Schakel komen veel mensen samen die hun sport of hobby bedrijven. Wij als gemeente vinden het belangrijk dat dit door kan gaan. Om die reden hebben we gezegd om te zorgen de verenigingen hun plek kunnen behouden", zo zegt de wethouder.

Inboedel
Het huidige huurcontract tussen de uitbater en de gemeente wordt opgezegd. Ook de inboedel wordt door de gemeente overgenomen. Hoe hoog de kosten worden, is nog niet duidelijk. "Net zoals iedereen het lastig vindt om een inschatting te maken, is dat hier ook zo", zegt Nijssen. Voor de gebruikers verandert er niets. De gemeente wil ook verder met de huidige uitbater, Lou Giesen.

Onderzoek
Er zijn al langer plannen voor De Schakel. Het pand is aan een opwaardering toe. De wethouder start nu een onderzoek naar de toekomst van het gebouw. "Er komt een onderzoek, waarbij we gaan kijken wat er nodig is voor de komende jaren. We gaan hiervoor in gesprek met de inwoners.

7 Oktober 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Overname, #Reuver, #Gebouw, #De Schakel, #Gemeente,