2022 Voorlopig geen vrachtwagenverbod op Mariastraat Reuver

Categorie:
Omschrijving:


Voorlopig geen vrachtwagenverbod op Mariastraat Reuver

Er komt voorlopig geen vrachtwagenverbod op de Mariastraat tussen de Keulseweg en de Charles Ruysstraat in Reuver. De fractie van Samen Verder diende maandag tijdens de raadsvergadering een motie in om noodmaatregelen te treffen. Deze motie kreeg onvoldoende steun van de raad.

Eerder op de avond spraken bewoners van de Mariastraat tijdens de vergadering in, om hun onvreden te uiten over de weg. De verkeersveiligheid is volgens de inwoners in het geding. Uit een rapport van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat de maximumsnelheid van 30 kilometer vaak fors overschreden wordt. Ook blijkt tussen 12,2 en 14,8 procent van het verkeer vrachtverkeer, terwijl de norm maximaal 5 procent is.

Verkeersmaatregelen
Samen Verder riep op tot verkeersremmende maatregelen, waardoor de 30 kilometer snelheid zou worden afgedwongen. Wethouder Roelofs wil eerst de resultaten van een onderzoek afwachten over vrachtverkeer in de gehele gemeente. "Ik ga voor kwaliteit en niet voor snelheid", zo zei de wethouder. In het laatste kwartaal komt het college met eventuele scenario's voor een aanpassing.

Bloembakken
Eerder werden er bloembakken geplaatst op de Mariastraat om de snelheid van verkeer te remmen. Dat leverde niet het gewenste resultaat. Bij de aanwezige bewoners in de raadzaal liepen de emoties hoog op tijdens de vergadering. Ze voelen zich onvoldoende gehoord.

Bekijk de video in het begin van het jaar.

10 Oktober 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Verkeer, #Reuver, #Overlast,