2022 Groen licht voor Beeselse school op de Solberg

Categorie:
Omschrijving:


Groen licht voor Beeselse school op de Solberg

Basisschool Het Spick verhuist naar de locatie aan sportpark het Solberg in Beesel. De gemeenteraad van Beesel heeft deze locatie maandagavond gekozen, nadat het college dit eerder had voorgesteld.

De fractie Samen Verder stemde tegen het plan voor de nieuwbouw op locatie Solberg. Belangrijkste reden is de verkeersveiligheid en de levendigheid in de kern. De partij vindt dat de veiligheid van de kinderen niet gewaarborgd is, omdat de nieuwe school te ver van de kern komt te liggen. "Als je nu een keuze maakt, kun je niet meer terug", zei Rian Janssen van de fractie. "We vinden het een slecht voorstel. Dit bevat geen argumenten om het eerdere standpunt te herzien."

Stemmen gestaakt
Het onderwerp stond in maart ook op de agenda. Toen werd het agendapunt gestaakt met een gelijk aantal stemmen. De VLP, die toen tegen stemde, is nu voor. Enkele onderwerpen zijn door het college verder onderzocht. De medezeggenschapsraad (MR) heeft schriftelijk duidelijk aangegeven dat de keuze voor de Solberg hun voorkeur heeft. Het Kernoverleg Beesel heeft ook gemeld dat zij de keuze voor Locatie Solberg steunen. Ook de toezegging dat de St. Antoniusstraat verkeersveilig wordt heringericht, heeft de VLP te doen besluiten om akkoord te gaan.

Nieuwbouw
Er is nog geen besluit genomen uit hoeveel lagen de school zal gaan bestaan. Dit zal later besloten worden, wanneer het krediet voor de nieuwbouw beschikbaar wordt gesteld. De VLP laat weten kritisch te zijn en de discussie gaat voeren over het bouwen in één of twee lagen. "Twee lagen bouwen is namelijk zo'n € 500.000,00 goedkoper dan bouwen in één laag", aldus fractievoorzitter Jan Hendriks

11 Oktober 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #t Spick, #Beesel, #Basisschool, #Solberg,