2018 Buitenzwembaden vrezen opening ivm tekort vrijwilligers

Category:
Description:

Buitenzwembaden hebben steeds minder vrijwilligers. Ze vrezen dat ze daardoor het bad minder vaak en minder lang kunnen openen tijdens het zwemseizoen. Veel buitenbaden worden gerund door vrijwilligers. Zo ook die in Swalmen: De Bosberg.

Frank Verkoijen:
Er moeten genoeg mensen zijn om de veiligheid te garanderen: Zijn die er niet, dan gaat het zwembad niet open.

Ze hebben 180 vrijwilligers maar daarmee krijgen ze het maar net gedraaid, het bestuur grijpt daarom in en heeft kortere openingstijden ingesteld in het voorseizoen.

Ook heeft ze abonnementshouders gewaarschuwd dat het bad mogelijk een keer niet open kan gaan of eerder dicht moet bij een tekort aan vrijwilligers. Er moeten genoeg mensen zijn om de veiligheid te garanderen: 'Zijn die er niet, dan gaat het zwembad niet open,' zegt voorzitter Frank Verkoijen.

Ook bij zwembad de De Bercken in Reuver kampen ze met die problemen. In de hoogtijdagen werken er ruim 200 vrijwilligers maar nu zijn dat er ongeveer 175.

Het bestuur trekt aan de bel, voorzitter Hein Strijbos: 'Dit is de ondergrens'. Het zwembad heeft in het hoogseizoen tientallen vrijwilligers per dag nodig om het bad open te kunnen houden.

De zwembaden in Reuver en Swalmen gaan op zaterdag 5 mei open.

De komende dagen kunnen warmterecords gaan sneuvelen; met verwachte temperaturen rond de 28 graden. En dus is het al vroeg in het jaar ideaal weer voor de buitenzwembaden.

Vrijwilligers zijn dan ook volop bezig om alles zomerklaar te krijgen. Een hele klus, zeker omdat het aantal vrijwilligers bij de zwembaden terugloopt.

17 April 2018 (Uitzending L1)


Tags: #Zwembad, #Reuver, #Vrijwilliger, #Opening, #Swalmen,