2022 Beeselse begroting positief en ruimte voor investeringen

Categorie:
Omschrijving:


Beeselse begroting positief: Ruimte voor investeringen in de gemeenschap

💰Het huishoudboekje van onze gemeente ziet er weer positief uit. Er is daardoor ruimte voor investeringen en de voorgenomen bezuiniging op welzijnswerk wordt teruggedraaid. Dat en meer stelt het college voor aan de gemeenteraad.
Het bouwen aan de gemeenschap gebeurt op verschillende thema’s. Onze burgemeester en wethouders vertellen: 

𝐁𝐨𝐛 𝐕𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐬 
🚓“We hebben vorig jaar een aantal maatregelen door moeten voeren en we hebben de begroting vanaf dat moment anders aangepakt. Inkomsten en uitgaven moesten weer met elkaar in balans gebracht worden en dat is gelukt. En dat betekent dat we kunnen investeren, onder andere op het thema 𝐯𝐞𝐢𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐢𝐝 én het verbeteren van onze 𝐝𝐢𝐞𝐧𝐬𝐭𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠. Tegelijk blijven we realistisch, want de wereld om ons heen is grillig” 

𝐀𝐧𝐨𝐮𝐤 𝐇𝐮𝐢𝐣𝐬 
🏘“Er is een grote behoefte aan meer, 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐰𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 voor onze inwoners. Voor starters, maar ook voor senioren. Op vele vlakken hebben we iets te doen. Daarom gaan we niet alleen op de korte termijn bouwen, maar maken we ook een 𝐰𝐨𝐨𝐧-𝐳𝐨𝐫𝐠𝐯𝐢𝐬𝐢𝐞, met plannen voor de lange termijn”. Daarnaast gaan we aan de slag met het 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐎𝐟𝐟𝐞𝐧𝐛𝐞𝐞𝐤"

𝐌𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥 𝐑𝐨𝐞𝐥𝐨𝐟𝐬 
👛“De energiecrisis drukt ons met de neus op de feiten. Investeren op duurzaamheid is nu nóg belangrijker. Voor ons betekent het dat we inzetten op het 𝐢𝐬𝐨𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐰𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧. Dat werkt twee kanten op, we verbruiken met z’n allen minder energie én het is goed voor de portemonnee van onze inwoners. Maar ook 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐞𝐞𝐫 is heel actueel op dit moment en het is ons er alles aan gelegen om daar mee aan de slag te gaan. Omdat we het ene probleem niet willen oplossen met iets dat ergens anders voor een probleem zorgt, komen we met een 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐬𝐩𝐥𝐚𝐧 voor de héle gemeente,”🚗

𝐋𝐢𝐧𝐝𝐚 𝐍𝐢𝐣𝐬𝐬𝐞𝐧
👩‍⚕️"We zien dat de 𝐳𝐨𝐫𝐠 𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐮𝐧𝐢𝐧𝐠 aan onze inwoners steeds meer onder druk komt te staan door bijvoorbeeld personeelstekorten bij zorgpartners. Daarom is het netwerk, de omgeving extra belangrijk bij hulp en ondersteuning. We investeren ook in de doorontwikkeling van de Schakel in Reuver en de 𝐠𝐞𝐦𝐞𝐞𝐧𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩𝐬𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐞 in Beesel.” 

📆 Op 10 november besluit de gemeenteraad over de begroting. De vergadering is live te volgen.

Bekijk ook de video met uitleg over de begroting hieronder.⬇️

24 Oktober 2022 (Bron: Gemeente)


Tags: #Gemeente, #Begroting, #Informeren, #Beesel, #Reuver,