2022 Kringloop Stichting Primula Reuver in 'Dit Is Holland'

Category:
Description:


Kringloop Stichting Primula Reuver in 'Dit Is Holland'

Een tweede kans niet alleen voor spullen maar ook voor mensen

Kringloopcentrum Stichting Primula opende 2 jaar geleden op 30 mei zijn deuren aan de Parallelweg in Reuver. Niet alleen spullen, ook mensen krijgen er een tweede kans.

De gemeente Beesel onderzocht een paar jaar geleden de mogelijkheden voor het openen van een nieuw soort kringloopwinkel. Eén waar men terecht kan voor hergebruik, reparatie of recycling van spullen en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn.

Primula
Ingrid Gijzen uit Reuver kwam met een eigen idee voor een kringloopcentrum met een ander soor sociale functie. Gijzen werkte in het volwassenenonderwijs, bij Vluchtelingenwerk en bij kringlooporganisatie Emmaus. "Die ervaring komt mooi samen in Stichting Prumula, vernoemd naar de bloem die staat voor hoop, groei en bloei. Wij geven spullen een nieuw begin én kunnen straks iets voor andere mensen betekenen."

Nederlandse taal
De stichting, die naast Gijzen volledig gaat draaien op vrijwilligers, wil laagdrempelige activiteiten aanbieden. "We gaan in samenwerking met de bibliotheek mensen helpen die de Nederlandse taal niet machtig zijn of daar beter in willen worden."

Het kringloopcentrum, gevestigd in een voormalige meubelzaak, moest daarnaast ook een dorpstrefpunt worden, legt de eigenaresse uit. "Na 1 juni kun je hier ook binnenlopen voor kopje koffie en met iemand een spelletje doen."

30 Oktober 2022 (Uitzending RTL4/Dit is Holland)


Tags: #Kringloop, #Reuver, #Vrijwilliger,