2022 Een ode aan 'Nol Wassen' (Mini Documetaire)

Category:
Description:


Een ode aan 'Nol Wassen' (Mini Documetaire)

Afgelopen zondig is tijdens "'t Diner des Buuttes" een ode aan Nol Wassen gepresenteerd.

27 November 2022 (Bron: De Windjbuujels)


ODE AAN NOL WASSEN

Door Sjoerd van Leipsig en Pascal Verlinden.

Meer dan een jaar geleden zaten Sjoerd en Pascal in de Puik. We namen toen een podcast op over hun idee om een oude Reuverse schlager van liedjesschrijver Nol Wassen opnieuw in het spotlight te zetten.

Mini-docu
Luister de podcast (onderstaande link achter het woord podcast hangen) eens terug om te horen hoe dit idee is ontstaan en de motivatie van Pascal en Sjoerd om dit door te zetten. Het idee werd werkelijkheid in de vorm van een mini-docu. Een prachtige opname waarin eerst Jack Pollen herinneringen oproept aan de periode dat hij met Nol de Jackarno’s vormdengevolgd door een nieuwe videoclip van de schlager van Nol Wassen.

1981
Over welke schlager gaat het dan eigenlijk? De schlager ‘Ein blaad oet ’t Ruiverswaordebook’ oet 1981. Een Vastelaovesnummer met authentiek Reuvers dialect, dat zeker bij de senioren bekend in de oren zal klinken. Dit nummer is gedigitaliseerd en daarbij is dus een prachtige clip opgenomen met medewerking van de eerdergenoemde Jack Pollen, dochter Mariëlle Wassen en de eks-Prinse Sociëteit, waar Nol lid van was.

Première
Afgelopen zondag kreeg de clip zijn première in residentie café Ronckenstein tijdens de door vv de Windjbuujels georganiseerde tiende editie van Diner des Buutes met een staande ovatie tot gevolg. Nieuwsgierig genoeg geworden? Bekijk en geniet van deze mini-docu van dit ‘nieuwe’, oude stuk Vastelaoveshistorie uit Reuver.

27 November 2022 (Bron: PuikLokaal)


Tags: #Gedenken, #Reuver, #Nol Wassen, #Carnaval, #Muziek, #De Windjbuujels,