2022 Kerstmarkt Offenbeek & Deborah Bergh in Kapel

Category:
Description:


Tweedaagse kerstmarkt in Offenbeek & Deborah Bergh in Sint Barbarakapel

Dit jaar werd er in het weekend van zaterdag 10 december en zondag 11 december een kerstmarkt gehouden in de kern Offenbeek van de gemeente Beesel.

Allereerst was er op zaterdag 10 december vanaf 13.00 uur een schaatsbaan die voor iedereen gratis toegankelijk was. Kinderen konden van 18.00 uur tot 20.00 uur discoschaatsen. Er was verder vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur een lichtjesmarkt met diverse kraampjes op het voormalige kerkplein.

Een dag later was er van 13.00 uur tot 17.00 uur een kerstsfeermarkt met diverse kraampjes, schaatsbaan en een Meet & Greet met de kerstman bij café ’t Heukske van 13.15 tot 15.00 uur. In de middag verzorgde XBaze een tombola.

Op beide dagen waren er diverse live optredens op het marktplein en de cafés ‘t Heukske en de Paerssjtal. De Sint Barbarakapel was tevens geopend voor bezichtiging van de kerststal waar Deborah Bergh met haar gitaar de sfeer wat meer verwarmde.


KERSTMARKT OFFENBEEK 2022 (PuikLokaal)
Op 10 en 11 december vond de vierde editie van de Kerstmarkt in Offenbeek plaats. De werkgroep Kerstmarkt van Kernoverleg Veur Óffebek kijkt terug op een zeer geslaagd weekend vol sfeer, gezelligheid en saamhorigheid. Van harte dankjewel aan iedereen die, op welke manier dan ook, heeft meegewerkt om dit te realiseren! Door jullie medewerking was het mogelijk om het ook dit jaar weer laagdrempelig te houden, zoals wethouder Anouk Huijs in haar speech zeer terecht aanhaalde. Vervolgens opende ze de Lichtjesmarkt door de verlichting in de kerstboom, met de mooie versiering gemaakt door cliënten van PSW, te ontsteken en een kerstmedley van het carillon te starten.

De winterse temperaturen weerhielden de vele bezoekers er niet van om te komen genieten van alles wat er te zien en te beleven was zoals de sfeervolle marktkramen met een gevarieerd aanbod en de vele live optredens op het plein en in ’t Heukske, de Paerssjtal en de St. Barbarakapel. Ook van de schaatsbaan werd van klein tot groot volop gebruik gemaakt. Op zondag verwelkomde burgemeester Bob Vostermans de Kerstman die behalve voor een foto en een praatje ook in bleek te zijn voor een dansje. Een gezellig treintje pendelde tussen de Kerstmarkt en het Kerstival in Offenbeek en de Kerstmarkt in Beesel. 

Fotogroep Reuver verzorgde een bijzondere foto expositie in de Paerssjtal, terwijl de leden John Hinssen en Ger Holtermans schitterende foto’s maakten, waaruit voor deze reportage een selectie is gemaakt.

Wat werkgroep Kerstmarkt betreft: op naar kerstmarkt 2023! Wij wensen iedereen fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor 2023!

11 December 2022 (Uitzending Peel & Maas/PuikLokaal)


Tags: #Kerstmarkt, #Reuver, #Events, #Markt, #Kapel, #Muziek,