2022 Boottocht voor Beeselse inwoners in 'Maak 't Waor'

Category:
Description:


Boottocht voor Beeselse inwoners in 'Maak 't Waor'

Dijkversterkingen Beesel afgerond
De oplevering en overdracht van het werk van de dijkversterkingen Beesel heeft vrijdag plaatsgevonden. De waterkeringen zijn na vandaag weer in beheer en onderhoud van het waterschap.

De aannemer heeft nog een paar kleine werkzaamheden te verrichten. De wegen zijn weer in het beheer van de gemeenten. Om de inwoners van beide dorpen en vooral de aanwonenden van de dijktrajecten te bedanken voor hun geduld en medewerking, organiseerde het waterschap een boottocht in Beesel. Zo zagen de mensen de waterkeringen eens vanaf de Maas.

Vijf kilometer
Het werk in het kort In totaal is ruim vijf kilometer dijk versterkt. De kering in Beesel is op de juiste hoogte voor de toekomst gebracht. Daarnaast moest in Beesel ook in totaal een ruime kilometer aan nieuwe keringen worden aangelegd; langs kwekerij Bouten, bij de Bussereindseweg en in Rijkel waar voorheen nog geen waterkeringen waren. Hierbij gaat het om aansluitingen op hoge grond en het sluitend maken van het huidige tracé.

Drie jaar
De geplande uitvoeringstijd van de twee dijkversterkingen was ongeveer drie jaar. De dijkversterking in Beesel en in Heel zijn onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). 

Boottocht inwoners
Om de inwoners van Beesel en vooral de aanwonenden van de dijktrajecten te bedanken voor hun geduld en medewerking, organiseerde het waterschap een boottocht. Zo zagen de mensen de waterkeringen eens vanaf de Maas. Een mooie mijlpaal! Dat werd natuurlijk gevierd met Limburgse vlaai.


Over 'Maak 't Waor'
Omroep Peel & Maas organiseert de jaarlijkse wensenactie ‘Maak ’t Waor’. Samen met de Bibliotheek Maas en Peel worden weer wensen vervuld in het kader van het jaarthema ‘geluk’.

Actieweek
Tijdens de actieweek van donderdag 15 t/m 21 december gaan er vele mooie wensen in vervulling (geluksmomenten!) voor inwoners in Peel en Maas en Beesel, waarbij de zes vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel een belangrijke rol krijgen. Omroep P&M brengt iedere dag, van 's morgens tot 's avonds verslag uit van de wensenactie: wie worden er blij gemaakt met een wens die in vervulling gaat, bijzondere gasten in de studio, verzoekplaatjes, en live verslag bij de vestigingen van de Bibliotheek.

16 December 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Hoogwater, #Beesel, #Maas, #Vaartuig, #Serie,