2022 Boekpresentatie Paul Meusen in 'Maak 't Waor'

Category:
Description:


Boekpresentatie over oorlog in Beesel van Paul Meusen in 'Maak 't Waor'

Amateurschrijver Paul Meusen heeft woensdag in het gemeentehuis van Beesel het boek ‘Het groene laken is goed’ overhandigd aan burgemeester Vostermans.

Het is een wetenschappelijk onderlegd boek over lokaal verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Reuver, Beesel, Belfeld en Swalmen. De Reuvernaar deed meer dan 25 jaar onderzoek naar de ware verhalen over verzetstrijders in de gemeente en omgeving.

Interesse
Paul raakte geïnteresseerd door de verhalen van zijn opa, die zelf een verzetsverleden heeft in Reuver. Het boek telt ruim 250 pagina's. In een gesprek met de burgemeester werd afgesproken om contact te houden om de verhalen te blijven vertellen.


Over 'Maak 't Waor'
Omroep Peel & Maas organiseert de jaarlijkse wensenactie ‘Maak ’t Waor’. Samen met de Bibliotheek Maas en Peel worden weer wensen vervuld in het kader van het jaarthema ‘geluk’.

Actieweek
Tijdens de actieweek van donderdag 15 t/m 21 december gaan er vele mooie wensen in vervulling (geluksmomenten!) voor inwoners in Peel en Maas en Beesel, waarbij de zes vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel een belangrijke rol krijgen. Omroep P&M brengt iedere dag, van 's morgens tot 's avonds verslag uit van de wensenactie: wie worden er blij gemaakt met een wens die in vervulling gaat, bijzondere gasten in de studio, verzoekplaatjes, en live verslag bij de vestigingen van de Bibliotheek.

21 December 2022 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Reuver, #Boek, #Oorlog, #Serie,