2023 Nieuwjaarsbijeenkomst en voorproefje Draaksteken

Category:
Description:


Voorproefje Draaksteken bij nieuwjaarsbijeenkomst Beesel

Geluif in 't goeije, het motto van het Draaksteken, stond centraal bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Beesel. Burgemeester Bob Vostermans blikte in zijn toespraak terug op het afgelopen jaar, waarin onder meer de opvang van vluchtelingen centraal stond.

De burgemeester sprak over het sentiment in de samenleving dat er veel problemen zijn in het land en of de opvang van vluchtelingen dan wel moet worden gedaan. "Je hoort mensen zeggen: 'Mot det nou wel'. Ik zeg volmondig 'ja'. Want dat zijn we verplicht om te doen om andere te helpen."

Terugblik
Het helpen van een ander en meer naar elkaar omkijken, was de boodschap van de Beeselse burgemeester. Daarbij blikte hij terug op het afgelopen jaar, waarin er een nieuwe gemeenteraad werd gekozen en ook een nieuw college gevormd. Ook daar sprak de burgemeester over.

Voorproefje
De aanwezigen kregen alvast een voorproefje van het Draaksteken te zien. De proloog werd opgevoerd. Draaksteken voorzitter Hans van Kruchten stak vervolgens het college in een Draaksteken outfit gestoken en daagde de gemeenteraad uit om tijdens het vrijwilligersfeest op 20 augustus te helpen als vrijwilliger. Bob Vostermans onderstreepte de samenwerking door af te sluiten met de spreuk van het evenement: 'Geluif in 't goeije'.

10 Januari 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Nieuwjaar, #Receptie, #Draaksteken, #Beesel, #Reuver,