2023 Impressie van de 'Ketentocht' in Beesel

Category:
Description:


Impressie van de 'Ketentocht' in Beesel

Een korte impressie van de 'Ketentocht' in Beesel die door Omroep Peel & Maas gevolgd werd.


KIEËTETOCH BEESEL
Puik vroeg Luuk Simons, één van de organisatoren om uitleg te geven over het fenomeen ‘Kieëtoch’. Want afgelopen zaterdag stond heel Beesel in het teken van deze activiteit.

210 deelnemers
Luuk Simons: “Het concept is best simpel. We vonden zeven verschillende keten in Beesel bereid om mee te doen. De limiet van het aantal bezoekers per keet is 30. Een groep deelnemers bestaat maximaal uit tien personen. Dat betekent dat er 7 keten x 10 personen x 3 groepen, is 210 deelnemers mee kunnen fietsen. Bij elke keet blijf je maximaal 1 uur. Je ziet elk uur andere mensen want je fietst met je groep een eigen route. Ma.w. de drie groepen die samen in de eerste keet zijn fietsen alle drie vervolgens naar een andere keet

Reis om de wereld
Dit jaar was het thema een reis om de wereld. Iedere keet was een ‘land’, zo hadden we dit jaar Texas, Zonnedael, Tirol, Saudi Arabië, Amsterdam, Birmingham en Mallorca. Vanaf 9.15 uur 's morgens kon elke groep zich inchecken op het ‘vliegveld’ met een vooraf verstuurde boarding pass. Nadat deze gescand was, moest je door de douane, tassen werden gecontroleerd en ook door de metaaldetector. Uiteindelijk kreeg iedereen een paspoort met de specifieke route van de groep. Hierin moest je ook je stempels van elke keet in laten zetten, want met een volle stempelkaart doe je mee voor de prijzen. 

Beste keet, best verklede groep en best verklede persoon
Rond 10.15 uur waren alle passagiers ingecheckt, van jong tot oud. Rond 10.30 uur opende traditiegetrouw de APK met het kanon de reis. Tegen 11.00 uur moest iedereen in de eerste keet zijn, en uiteindelijk zeven uur later waren ze klaar. Tussen 18.00 en 18.30 uur moest je bij de laatste keet (verzamelpunt) je paspoort inleveren bij de douane en vervolgens fietsten we met alle deelnemers naar de finish bij café de Troubadour. Hier stond een frietwagen klaar voor de deelnemers en daarna kon de prijsuitreiking beginnen in de zaal van de Troubadour. O.a. beste keet, best verklede groep en best verklede persoon vielen in de prijzen. Alles is goed verlopen en we kijken nu al uit naar de volgende editie!”

7 Februrai 2023 (Omroep Peel & Maas/PuikLokaal)


Tags: #Carnaval, #Beesel, #Events,