Knakken voor Giro 555 in Grescollge (Deel 1)

Category:
Description:


Knakken voor Giro 555 in Grescollege 🌭 (Deel 1)

Het Grescollege in Reuver is één van de plekken waar vandaag geld opgehaald wordt voor Giro 555. Dat doen ze onder het motto: knakken voor 555.

Joël Sturmans van het Grescollege die hadden we aan de telefoon want we wilden uiteraard weten wat er gaat gebeuren! Onder het motto 'Knakken voor 555' gaat Joël samen met de leerlingen knakworsten verkoopt in de aula van de school. 

Niet alleen leerlingen, maar ook andere bezoekers kunnen terecht in de school voor een knakworst. Met zo’n 500 ingeslagen knakworsten zijn ze goed voorbereid. De knakworsten zijn slechts één euro per stuk, dus ze hopen op veel donaties.

Verslaggever Ruud van Broekhoven ging woensdag tegen het middaguur even langs in Reuver.


Gemeente Beesel doneert voor aardbeving

De gemeente Beesel doneert 1 euro per inwoner aan Giro 555. Dat laat burgemeester Bob Vostermans weten op de actiedag voor Giro 555.

Ruim een week geleden werden Turkije en Syrië getroffen door aardbevingen. De ramp heeft een grote impact. Veel mensen zijn hun familie en vrienden kwijtgeraakt. Daarnaast liggen er nog veel slachtoffers onder het puin.

Verdriet wordt gevoeld in Beesel
De ravage in Turkije en Syrië is enorm groot en het verdriet en de wanhoop wordt ook hier gevoeld door Beeselnaren van Turkse of Syrische afkomst. Onze steun en gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze vreselijke aardbeving, of familie of vrienden heeft wonen in de getroffen gebieden", zo laat burgemeester Bob Vostermans weten.
De gemeente Beesel stelt in totaal 14.000 euro beschikbaar voor de hulpverlening in het getroffen gebied. "Met dit geld kunnen we het immense verdriet van vele mensen helaas niet stillen, maar wel een bijdrage leveren, die nu en in de toekomst hard nodig zal zijn", zo zegt Vostermans.

15 Februari 2023 (Uitzendng L1)


Tags: #Grescollege, #Reuver, #Actie,