2023 Café Ronckenstein plaatst tegel tegen zinloos geweld

Category:
Description:


Café Ronckenstein plaatst tegel tegen zinloos geweld

Bij café Ronckenstein in Reuver is zaterdag een trottoirtegel van de campagne "Gedraag ow" gelegd. De tegel verwijst naar de campagne die door vrienden en familie van de vorig jaar doodgestoken Guus Janssen uit Horst is gestart. Het Reuverse café wil hiermee een signaal afgeven.

De vriendengroep en familie uit Horst lanceerden enkele weken geleden de actie tegen zinloos geweld. Met de #GedraagOw willen zij duidelijk maken dat ze tegen zinloos geweld zijn.

Tegel in Reuver
De tegel werd aan het begin van het carnavalsseizoen in het bijzijn van Bacchusklöp Ruiver, Vastelaovesvereniging de Windjbuujels, de jeugdcarnaval van de Windbuujels en het Boerebruoelof-gezelschap Ruiver Offerbék gelegd bij de ingang van het café.

"Voor de hand liggend"
Café Ronkensteijn zegt hierover op hun faceboek-pagina: "Gedraag uch’ oftewel ‘gedraag ow’. ‘t Is messjiens veur de handj liggend maar ‘t verleje haet beweze det det neet zoeë is. Van Eijsden toet Mookerhei, in Hors en ouch in Beesel en oppe Ruiver… geneet van de vastelaovend, höb respek veur idder, let op elkaar, höb elkaar leef #gaeftdoor en ‘#gedraagow’. Vastelaovend same!"

18 Februari 2023 (Bron: Omroep Peel & Maas)


Tags: #Carnaval, #Reuver, #Horeca, #Overlijden, #Opmerkelijk,