2023 Honderden nieuwe bomen in Voedselbos Beesel

Category:
Description:


Honderden nieuwe bomen in Voedselbos Beesel

Zo'n honderd fruitbomen en -struiken zijn woensdag geplant in het Beeselse Voedselbos. Vijftien vrijwilligers hielpen mee.

Er werden plantgaten gegraven, struikjes werden aangeplant en een laagje bladeren/houtsnippers werd toegevoegd. De Food Forest Factory ondersteunt de gemeente bij dit project. Chantal Beerens van de gemeente Beesel is blij met het aantal vrijwilligers dat zich heeft gemeld. "Dit is een bos van en voor de gemeenschap. Erg mooi dat er veel betrokkenheid is."

Stel uit Nijmegen
Niet alleen Beeselnaren hielpen mee, maar ook een echtpaar uit Nijmegen. "Ik hoorde van het bos in het zuiden van de provincie. Toen dacht ik: hier wil ik wel mijn licht over laten schijnen", vertelt de mevrouw uit Nijmegen. Ook haar man is bezeten van het bos. "We helpen het klimaat en als je hier bezig bent, voel je de natuur. Ik zag net een hommel uit de grond komen. Dat is een win-win situatie."

Over bos
Het voedselbos is opgebouwd uit eetbare planten, bomen en struiken en gericht op duurzame voedselproductie. Inwoners kunnen er terecht om zelf te plukken en onderhouden ook het bos.

Geduld
Inwoners die het fruit willen plukken, moeten even geduld hebben. Pas over drie jaar is het eerste fruit in het Voedselbos eetbaar.

22 Februari 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Voedsel, #Beesel, #Bos, #Natuur,