2023 Kunstenaar maakt grote draak voor Drakenrijk

Category:
Description:


Kunstenaar maakt levensgrote draak voor Drakenrijk Beesel

In het atelier van Joop van den Heuvel wordt gewerkt aan een levensgrote draak voor het nieuwe speelgebied op BillyBird Park Drakenrijk in Beesel. De draak moet dé eyecatcher van het nieuwe speelpark worden.

De draak bestaat uit grote blokken purschuim, dat precies op maat en vorm wordt gezaagd. Een flinke klus. De werken van Van den Heuvel zijn in verschillende pretparken en recreatiegebieden te zien. Het bekendste voorbeeld is de Vogelrok in de Efteling. "Dat is inmiddels ruim 20 jaar geleden. We hebben ook voor andere pretparken werken mogen verzorgen", vertelt de kunstenaar. Hij hoopt de draak binnen enkele weken klaar te hebben.

Vijftien meter hoog
De nieuwe attractie bij Drakenrijk in Beesel wordt vijftien meter hoog en komt op de heuvel in een nieuw speelgebied. Bovenop het kasteel komt een levensgrote draak. Momenteel wordt het park vooral bezocht bij zwemweer en kan er gespeeld worden in de buitenspeeltuin. Waar de afgelopen jaren vooral is gewerkt aan de infrastructuur wordt het speelkasteel de eerste grote eyecatcher van het park. Bezoekers kunnen vanaf de entree langs de BeachBar doorlopen naar het nieuwe speelgebied op de heuvel.

Draak
"Beesel verwijst naar de draak en het Draaksteken, vandaar de combinatie met de draak", aldus Dennis Hoogers van Billybird Drakenrijk. In mei wordt het nieuwe park geopend.

21 Maart 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Drakenrijk, #Reuver, #Toerisme, #Marketing, #Draaksteken,