2023 Leerlingen versieren Draak van 9 meter

Category:
Description:


Leerlingen versieren draak van 9 meter groot

Kinderen in Beesel worden al op jonge leeftijd betrokken bij de legende van Sint Joris en de draak. Dinsdag beschilderden de kinderen van de basisschool Het Spick houten kubussen die vervolgens gestapeld worden tot een grote draak.

De eeuwenoude legende over goed en kwaad staat aan de basis van het Draaksteken, een openluchtspektakel dat eens in de zeven jaar wordt opgevoerd in het dorp. Dit jaar is het weer zover.

Kindervariant
Naast het Draaksteken is er ook een kindervariant. Tijdens de Kinjer Drakedaag voeren leerlingen van groep acht een musical op over de drakenlegende. Kunstenaar Jos Beurskens ontwierp een groot houten drakenfiguur voor in het decor. En voor het versieren van deze draak werd de hulp ingeroepen van kinderen van alle leeftijden.

Alle leeftijden
Het begint dinsdagmorgen al vroeg met de jongste leerlingen uit de groepen 1 en 2 en nog jongere kinderen van de dagopvang. Ieder half uur wordt de groep afgewisseld door een volgende groep tot alle groepen van de school geweest zijn en alle blank houten blokken beschilderd zijn in vrolijke kleuren.

Allerlei kleurtjes
Kunstenaar Jos Beurskens is in zijn nopjes over het werk van de kinderen. "Het wordt een mooie vrolijke draak in allerlei kleurtjes, zo had ik het ook voorzien", zegt hij. De kinderen krijgen alle vrijheid in het schilderen maar worden wel geacht zich aan het thema van Joris en de draak te houden. Er verschijnen dan ook volop kastelen, draken, koningen en prinsessen op de houten kubussen. Beurskens gaat die de komende tijd stapelen zodat er een drakenfiguur uit verrijst.

Wie het eindresultaat van wil zien moet de Kinjer Drakedaag bezoeken. Die staat gepland op 7 juli.

14 Maart 2023 (Uitzending L1)


Tags: #Draaksteken, #Beesel, #KinjerDrakeDaag, #Basisschool, #t Spick,