2023 Gouverneur Roemer bezoekt gemeente Beesel

Category:
Description:


Gouverneur Roemer bezoekt gemeente Beesel

Gouverneur Emile Roemer heeft donderdag een ambtsbezoek aan Beesel gebracht. Dat deed hij in het kader van een kennismakingsronde langs alle 31 Limburgse gemeenten. “Zo’n bezoek geeft mij enorm veel energie. Dat kun je niet leren of bestuderen, daarvoor moet je ervaren", zei hij na afloop.

Het college liet Roemer een aantal plekken zien. Het gezelschap bezocht BillyBird Park Drakenrijk, ’t Brook en het grensgebied. Hier werd stilgestaan bij de opgaven als het klimaat, landbouw, natuur en duurzame energieopwekking. In Boscafé de Grens maakte de gouverneur kennis met burgemeester Gellen van de gemeente Brüggen.

Wandeling
Daarna vervolgde de bus zijn weg naar Offenbeek, waar een wandeling werd gemaakt door de nieuw aangelegde wijk Oppe Brik en een toelichting werd gegeven op de woningontwikkeling en de Greswaren Grescollege. Na een maaltijd bij de Eetcafé de Troubadour in Beesel werd de Gouverneur meegenomen in het zeven jaarlijkse spektakel van het Draaksteken. Hij maakte kennis met de spelers en kreeg een voorproefje van het toneelspel.

Gemeenteraad
Afsluitend ging de gouverneur in gesprek met de gemeenteraad, waar de partijen diverse onderwerpen inbrachten zoals het belang van recreatie en toerisme voor onze gemeente, de opwaardering van de Maaslijn en de oproep tot vroegtijdige samenwerking tussen provincie en gemeenten.

6 April 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #HoogBezoek, #Beesel, #Reuver, #Duitsland,