2023 Vijf koninklijke onderscheidingen in gem. Beesel

Category:
Description:


Vijf inwoners Beesel krijgen koninklijke onderscheiding

In de gemeente Beesel hebben vijf inwoners woensdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Bob Vostermans ging bij de vijf inwoners op bezoek om ze te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jeu van Neer
Jeu van Neer (72) uit Beesel zet zich al meer dan 30 jaar in als bestuurslid en penningmeester voor buurtvereniging Witteberg in Beesel. Ook in zijn naaste woonomgeving is Jeu breed actief. Zo was hij tussen 2017 en 2020 begeleider van ouderen die gebruik maken van de dagbesteding. Daarnaast was hij vele jaren actief voor de pony- en ruiterclub in Beesel. Sinds 2020 is Jeu bestuurslid van wandelvereniging De Solberg.

Marion Cremers-de Vlieger
Marion Cremers-de Vlieger (68) uit Reuver is bijna 50 jaar lid van tennisvereniging TC Ruiver, onder meer als bestuurslid. Daarnaast is ze vrijwilliger bij De Zorggroep, waar ze wekelijks senioren begeleidt met handwerken in het ‘brei-café’. Voor Vrouwenvereniging Tesselschade verkoopt Marion handwerkproducten. Met de opbrengst hiervan worden vrouwen ondersteund in hun streven economisch en financieel zelfstandig te worden of te blijven.

Annette Janssen-Bremmers
Annette Janssen-Bremmers (58) uit Reuver was tussen 1995 en 2002 bestuurslid en secretaris van volleybalvereniging Revoc. In die periode heeft ze een grote rol gespeeld bij onder meer de fusie met een partnervereniging. Tussen 2002 en 2014 combineerde ze haar betaalde baan en de zorg voor haar kinderen met de rol als ‘overblijfmoeder’. Bij zwembad De Bercken versterkte ze daarnaast de horecagroep en binnen de jeugdafdeling van Vastelaovesvereiniging De Windjbuujels begeleidde ze jeugdtrio’s.

Gos Bremmers
Gos Bremmers( 74) uit Reuver is erelid van TC Ruiver en zet zich al meer dan 15 jaar in voor de tennisvereniging. Hij zorgt er geheel belangeloos en vol gedrevenheid voor dat het tennispark er mooi bij ligt. Niet alleen Gos, maar ook de vele leden genieten van het goed onderhouden terrein, dat ook regelmatig het decor is voor competitiewedstrijden. Zodoende is het werk van Gos een mooi sportief visitekaartje voor de gemeente Beesel.

Pieter Janssen
Pieter (59) uit Reuver is vanaf 1974 lid van het lokale trommel- en fluiterkorps St. Barbara en vanaf 1996 ook als bestuurslid. Van 2012 tot maart dit jaar vervulde hij de functie van voorzitter van de vereniging, waar hij zorgde voor een gezonde financiële positie. Sinds vorig jaar is Pieter de kartrekker voor het jeugdbeleid van de vereniging. Eerder al was hij nauw betrokken bij het faciliteren van muziekonderwijs en richtte hij de drumband Batterbraggel op. Daarnaast heeft hij zich als lid en bestuurslid verbonden aan joekskapel De Gresbuus.

26 april 2023 (Uitzending Peel & Maas)


Tags: #Gemeente, #Lintjesregen, #Onderscheiding, #Beesel, #Reuver,