2023 Nieuw sporenonderzoek huis verbrande Reuverse

Category:
Description:


Nieuw sporenonderzoek in huis verbrande Reuverse 

De politie is sinds dinsdagochtend bezig met nieuw forensisch onderzoek in het voormalige woonhuis van Sawsan Mhamdi in Reuver. Het onderzoek heeft te maken met de dood van de 35-jarige vrouw die juni vorig jaar verdween.

Voor het sporenonderzoek in het huis aan de Frans Halsstraat verduisterde de forensische opsporingsdienst de gehele woning. Ramen en deuren werden van buitenaf afgeplakt. Met speciale lampen vindt in het huis onder meer een bloedonderzoek plaats, bevestigt de politie.

Mogelijk in woning vermoord
Hoewel de politie dit niet bevestigt, bestaat er een mogelijkheid dat de vrouw in de woning om het leven is gebracht. "Momenteel loopt het onderzoek en zit de verdachte nog vast." Ook over de aanleiding van dit onderzoek wil de politie niets kwijt "Er is aanleiding om de woning opnieuw te onderzoeken op mogelijk bewijs, dan wel zaken uit te sluiten."

Link met woning Reuver
De 35-jarige vrouw werd in juni vorig jaar dood aangetroffen in de Duitse gemeente Mainz-Bingen, zo'n 220 kilometer van Reuver. Haar lichaam lag in een auto die in brand was gestoken. Omdat het lichaam ernstig was verminkt, kon de Duitse politie pas later haar identiteit vaststellen. Ook niet nadat een reconstructie van haar gezicht op de Duitse televisie was getoond. Nadat haar lichaam was gevonden, duurde het nog vier maanden voordat de politie via forensisch onderzoek de link tussen de vrouw en de woning in Reuver legde. 

Verdachte
De 43-jarige echtgenoot van Mhamdi werd afgelopen oktober aangehouden. Ahmed I. bekende later dat hij haar lichaam heeft gedumpt en in brand heeft gestoken, maar niet dat hij haar heeft omgebracht.

Het huidige onderzoek zal vermoedelijk een halve tot hele dag duren, afhankelijk van hoe snel mogelijke sporen worden gevonden, aldus de politie. Alle kamers van het huis worden doorzocht. 

7 Februari 2023 (Bron: 1Limburg)


Tags: #112, #Reuver, #Moord, #Woning, #Onderzoek, #Overlijden, #Duitsland,