2023 Leerlingen Grescollege doen eindexamen in café

Category:
Description:


Leerlingen Grescollege doen eindexamen in café

Geen examen op school of in een sporthal, maar in een café. De eindexamenleerlingen van het Grescollege in Reuver doen examen bij café Ronckenstein. Dat heeft te maken met bouwwerkzaamheden rondom het Grescollege, die gepaard gaan met het nodige lawaai.

Het Grescollege wil voorkomen dat leerlingen een melding moeten maken bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vanwege hinder tijdens het examen. Volgens de school is er veel moeite gedaan om een geschikte externe locatie te vinden, wat uiteindelijk lukte bij café Ronckenstein.

Inmiddels zijn er meerdere examens afgenomen in het café en volgens de school zijn de leerlingen goed voorbereid. “Een aantal toezichthouders houdt in de gaten of alles goed verloopt tijdens het examen,” zegt één van de coördinatoren van het examen.

Ook ouders en oud-medewerkers van het Grescollege zijn ingezet. “Omdat we nu op twee locaties zitten, hebben we meer mensen nodig voor het toezicht,” legt de coördinator uit. “Een collega kwam met het idee om oud-medewerkers daarvoor te vragen. Het aanbod is groot, ze vinden het heel leuk om te doen.

18 Mei 2023 (Uitzending Peel & Maas/Grescollege)


Tags: #Grescollege, #Reuver, #Horeca, #Opmerkelijk,